VIDEO: Gól bývalého hráča Trnavy valcuje internety. Strelil ho proti tímu Sýkoru

Ruslan Išakov počas svojho parádneho samostatného nájazdu.
Ruslan Išakov počas svojho parádneho samostatného nájazdu. (Autor: X / AHL)
Oh my Hockey|10. mar 2024 o 09:24

Gól sledoval priamo zo striedačky Adam Sýkora.

BRIDGEPORT. Miešanie puku cestou k bráne, prestrčenie hokejky pomedzi nohy, nekompromisné zakončenie a oslavy so spoluhráčmi.

Tak vyzeral uplynulú noc víťazný nájazd útočníka Bridgeportu proti Hartfordu, na ktorého striedačke sedel Slovák Adam Sýkora a mohol si tak skvostný gól vychutnať z prvého radu.

Tento nájazd zo zápasu farmárskej AHL vzbudil okamžite veľkú pozornosť a stal sa vďaka mnohým zdieľaniam virálnym.

VIDEO: Ruslan Išakov a jeho grandiózny nájazd

Navyše autorom gólu bol hokejista, ktorého kariéra nesie zaujímavú slovenskú stopu.

Ruslan Išakov v minulosti odohral jeden a pol sezóny v Trnave, za ktorú v sezóne 2016/17 nazbieral v 44 zápasoch výborných 104 bodov (42+62) a s 18-bodovým náskokom bol najproduktívnejším hráčom slovenskej extraligy dorastu.

V roku 2018 si ho na drafte NHL vybral v 2. kole z celkovej 43. pozície New York Islanders, na ktorého farme je momentálne najproduktívnejším hráčom.

Ak by sa tento 173-centimetrový útočník raz dočkal debutu v NHL, stal by sa druhým zahraničným hráčom, ktorý sa cestou do najlepšej ligy sveta zastavil v slovenskej extralige dorastu.

Tým prvým bol český obranca Michal Kempný, ktorý za Chicago Blackhawks a Washington Capitals odohral spolu 247 zápasov, pred ktorými si na svojej kariérnej ceste spravil na tri sezóny zástavku v skalickom doraste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»VIDEO: Gól bývalého hráča Trnavy valcuje internety. Strelil ho proti tímu Sýkoru