Hokej: Třinec je blízko k extraligovému titulu, Zagrapan asistoval

Sportnet|8. apr 2011 o 20:50

Hokejisti Třinca sú krôčik od zisku titulu v českej extralige.

VÍTKOVICE. Hokejisti českého klubu HC Oceláři Třinec zvíťazili aj v treťom zápase finále play-off českej extraligy nad tímom HC Vítkovice Steel a už iba jediná výhra ich delí od zisku historicky prvého titulu.

O osude tretieho pokračovania moravskej bitky o víťazný český hokejový vavrín rozhodla najmä prostredná časť hry, v ktorej hostia dominovali pomerom 2:0. V drese víťaza základnej časti si jednu asistenciu pripísal slovenský útočník Marek Zagrapan, ktorý bol pri presnom zásahu Polanského v 26. min duelu.

Hviezdou hostí však bol iný slovenský zástupca - Peter Hamerlík opäť odchytal vynikajúce stretnutie a inkasoval iba jediný raz. V 11. min ho tečom prekonal Vrána. Třinec môže spečatiť úspešnú sezónu už v sobotu, keď sa odohrá štvrté pokračovanie série. Domácim mužstvom budú opäť Vítkovice, ktoré by mala opäť povzbudzovať vypredaná ostravská ČEZ Aréna.

Výsledok - piatok - finále play-off - 3. zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

HC Vítkovice Steel - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) - stav série: 0:3

Góly: 11. Vrána (Pohl) - 18. Růžička (Květoň, Hrabal), 26. Polanský (ZAGRAPAN), 37. Adamský (Peterek, Květoň), 54. Peterek (Krajíček), 9471 divákov

Peter Hamerlík (Třinec) odchytal celý zápas

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hokej: Třinec je blízko k extraligovému titulu, Zagrapan asistoval