Hviezdičky s veľkými očakávaniami? Anaheimu hrozí, že začne sezónu bez kľúčových hráčov

Trevor Zegras.
Trevor Zegras. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|20. sep 2023 o 07:00

Zegras a klub majú odlišné predstavy o plate.

ANAHEIM. Klub Anaheim Ducks ešte nemá uzatvorenú súpisku pred sezónou 2023/24. Hlavným dôvodom sú dvaja mladíci.

Útočník Trevor Zegras ani obranca Jamie Drysdale zatiaľ nepodpísali nové zmluvy. A podľa insidera Pierrea LeBruna ich rokovania s klubom nevedú k dohode.

Obaja sú obmedzene voľní hráči. Práva na nich teda vlastní Anaheim, avšak ak by nepodpísali zmluvy do decembra, v nasledujúcej sezóne by si vôbec nezahrali.

Zegras a Anaheim sa dohodli, že zmluva môže byť trojročná. Majú však diametrálne odlišné predstavy o platovom ohodnotení. Drysdale si do Kalifornie zavolal agenta, aby z patovej situácie pomohol vyjsť.

Manažér aktuálne pracuje so 16,5 mil. dolárov. Tie musí rozdeliť medzi dve mladé hviezdy. Iní nepodpísaní hráči už v klube nie sú.

Dvadsaťdvaročný Zegras, známy hokejovým umom a nenapodobiteľnými finesami, odohral v minulom ročníku 81 duelov so ziskom 65 (23+42) bodov. Jeho produktivita bola v posledných dvoch ročníkoch konzistentná.

V horšej pozícii je o rok mladší Drysdale. Hoci už má za sebou 113 zápasov v NHL, vo vlaňajšej sezóne pre zranenie ramena odohral iba osem bez bodového zisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdičky s veľkými očakávaniami? Anaheimu hrozí, že začne sezónu bez kľúčových hráčov