Košičania spomínali na Ceca: Najviac sme sa nasmiali, keď kupoval matrac

Fotografia Dušana Pašeka ml. na kocke v Steel Aréne počas minúty ticha na pamiatku zosnulých bývalých hráčov Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého.
Fotografia Dušana Pašeka ml. na kocke v Steel Aréne počas minúty ticha na pamiatku zosnulých bývalých hráčov Dušana Pašeka a Borisa Sádeckého. (Autor: TASR - Milan Kapusta)
Patrik Fotta|6. nov 2021 o 00:15

Hokej je len práca, odišli dvaja mladí ľudia, uviedol Šedivý.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice nastúpili na zápas proti Michalovciam s čiernymi páskami na dresoch.

Pred stretnutím si v Steel Aréne minútou ticha uctili Borisa Sádeckého, Dušana Pašeka ml. a tiež 5. výročie úmrtia Mareka Svatoša.

Pašekovi, ktorý s „oceliarmi“ získal dva majstrovské tituly, navyše venovali fanúšikovia v 22. minúte (v Košiciach nosil Pašek číslo 22, pozn.) potlesk v stoji.

Po stretnutí sa hráči viac ako k zápasu vracali spomienkami práve k „Cecovi“, ako znela prezývka Dušana Pašeka ml.

„Na Ceca mám iba pozitívne spomienky. Bol to skvelý chlapík do partie,“ povedal košický obranca Radek Deyl, ktorý prezradil aj jednu vtipnú historku.

„Spomínam si, že si raz bol kúpiť matrac do postele. Nevedel ho nijakým spôsobom napasovať do auta. Napokon ho dal na strechu. Z okien trčali štyri ruky z každej strany, ktoré matrac držali. Občas dokázal vymyslieť neskutočné veci,“ zaspomínal s úsmevom Deyl.

Smutnú správu sa dozvedeli od prezidenta

Nastúpiť na zápas po tragických udalostiach, ktoré hokejovú komunitu v posledných dňoch zasiahli, nebolo pre hráčov jednoduché.

„Odišli niekomu kamaráti, niekto prišiel o rodinu. Nejde len o hokej, v prvom rade ide o život. Hokej je len práca. Opustili nás dvaja mladí ľudia. Je to obrovská škoda,“ vravel obranca Košíc Eduard Šedivý.

Pašeka ml. zažil v pozícii spoluhráča a v minulej sezóne aj ako šéfa v klube Bratislava Capitals.

„Mal vždy veľa práce, ale zvládal to naozaj dobre. Ťažko si vysvetliť, prečo sa to stalo,“ povedal Šedivý, ktorý za najkrajšie spoločné chvíle označil pôsobenie v Piešťanoch.

O jeho smrti sa dozvedel pár hodín pred zápasom po rannom rozkorčuľovaní.

„Prišiel za nami do šatne prezident klubu a oznámil nám to. Bol to pre nás obrovský šok. Pár dní dozadu sme verili, že sa Boris Sádecký prebudí a bude medzi nami.

Verili sme, že sa opäť vráti k hokeju alebo sa bude venovať peknému životu. Keď o dva dni nato dostanete ďalšiu podobnú správu, je to veľmi bolestivé,“ povzdychol si Šedivý.

Bartánus: Je to obrovská tragédia

Pochopiteľne, nie všetkým sa hľadali slová ľahko. Jedným z nich bol aj päťnásobný majster Slovenska Marek Bartánus.

Košickí hokejisti nastúpili na zápas s čiernymi páskami, v strede obranca Eduard Šedivý.
Košickí hokejisti nastúpili na zápas s čiernymi páskami, v strede obranca Eduard Šedivý. (Autor: TASR - Milan Kapusta)

„Je hrozné, čo sa stalo. Boris aj Ceco boli obaja mladí ľudia. Je to obrovská tragédia. Prajem hlavne veľa síl rodinám pozostalých. Neviem si ani predstaviť, čo teraz prežívajú,“ povedal Bartánus.

Košičania odohrali pred sezónou prípravný zápas v Bratislave proti Capitals. Práve tam sa viacerí naposledy videli so svojím bývalým spoluhráčom.

„Spolu sme tam aj s ostatnými chlapcami sedeli na terase. Je mi hrozne ľúto, že od nás odišli dvaja mladí ľudia,“ vravel Bartánus.

VIDEO: Fín Janne Keränen a jeho efektný víťazný gól v predĺžení od času 6:43 min

Ani Michalovčanom sa na zápas v Košiciach nenastupovalo ľahko.

„Sme profesionáli. V živote sa dejú aj takéto nepríjemné veci. Ťažko sa však o tom hovorí,“ neskrýval smútok michalovský obranca Miroslav Macejko.

Víťazstvo 2:1 v derby zariadil nádherným gólom jeho spoluhráč Janne Keränen v predĺžení.

Fínsky útočník sa efektnou otočkou zbavil brániaceho hráča Košíc a po tom, ako si položil brankára Andreja Košarišťana, skóroval z bekhendu.

„Snažil som sa nakorčuľovať v rýchlosti do útočného pásma. Keď som videl, že je predo mnou len jeden hráč súpera, skúsil som kľučku a vyšlo to. Priznám sa, že som sa o to už pokúšal vo Fínsku, ale tam sa to nikdy neskončilo gólom,“ pousmial sa Keränen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania spomínali na Ceca: Najviac sme sa nasmiali, keď kupoval matrac