Kanaďana v drese Banskej Bystrice teší prvá nula, Poprad nemal šancu

Na snímke zľava Patrik Lamper (Banská Bystrica), brankár Popradu Anton Todykov a Samuel Petráš (Poprad).
Na snímke zľava Patrik Lamper (Banská Bystrica), brankár Popradu Anton Todykov a Samuel Petráš (Poprad). (Autor: TASR)
TASR|31. jan 2022 o 10:17

Mal pocit, že zápas od začiatku do konca kontrolovali.

BANSKÁ BYSTRICA. Banskobystrickí hokejisti v domácom prostredí, do ktorého sa vrátili iba v decembri, naberajú hernú formu.

Pod Urpínom vyhrali štyri stretnutia Tipos extraligy za sebou, pričom výrazný podiel má na tom aj kanadský brankár Evan Weninger.

V nedeľu dosiahol v súboji s Popradom prvýkrát čisté konto, predtým inkasoval od Spišskej Novej Vsi dva góly a od Liptovského Mikuláša a Michaloviec iba jeden.

Obrana pomáha

"Bol to zápas, z ktorého máte pocit, že ho od začiatku do konca kontrolujete. Ani raz som si nemyslel, že máme nejaké problémy.

Možno v druhej tretine sme mali niekoľko horších striedaní, ale súper napriek tomu nemal dobré šance na skórovanie," neskrýval radosť 25-ročný brankár bystrického HC ´05,

"Odkedy som tu, obrancovia odvádzajú dobrú prácu. V zápase proti Popradu pracovali výborne hokejkami a súper nemal možnosť na nebezpečné teče alebo dorážky. O to jednoduchšiu robotu som mal."

Pilierom banskobystrickej obrany bol v nedeľu kapitán Ivan Ďatelinka. Po zranení na prelome rokov sa vracia už do patričnej formy, čo potvrdil svojím spoľahlivým výkonom.

"Nepúšťali sme súpera do nejakých šancí a keď sme ho aj pustili, tak to Weninger vychytal. Je dobré, že už viac kontrolujeme hru, neodpaľujeme puk len-tak od seba, to prináša ovocie.

Čo sa týka výkonnosti, trošku to trvalo po mojom návrate, pokým sa človek do toho dostane, ale už je to dobré," povedal 38-ročný bek, ktorý pod Urpínom pôsobí už siedmu sezónu.

Popradčania majú útlm

Popradčania pohoreli v Banskej Bystrici na ofenzíve. Hoci pred nedeľným duelom trikrát za sebou bodovali, v uplynulých stretnutiach príliš veľa gólov nestrieľajú.

"Málo sme v Banskej Bystrici strieľali. Viac sme vymýšľali, ako by sme mali. Treba hrať priamočiaro. Vo všeobecnosti sa posledné zápasy trápime v koncovke.

Chcelo by to streliť aj nejaké špinavé góly a potom by nám to mohlo začať padať," uviedol útočník Popradu Samuel Petráš, ktorý mal v nedeľnom zápase dve dobré možnosti. Pri jednej z nich objasnil príčinu neúspechu:

"Samo Mlynarovič mi výborne prihral, tieto veci trénujeme, vychádzajú nám, mne osobne tiež. Trafil som to kúsok do vyrážačky, no hokej je aj hra centimetrov, tie teraz chýbali k tomu gólu."

Popradčania budú hrať s Banskou Bystricou znovu už v utorok na domácom ľade. Pôjde o dohrávku z minulého roka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kanaďana v drese Banskej Bystrice teší prvá nula, Poprad nemal šancu