Zvolen ukončil víťaznú sériu Slovana, Košice prehrali východniarske derby

Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. nov 2021 o 20:05 (aktualizované 5. nov 2021 o 22:20)

Rozbehnutý Zvolen sa v tabuľke posunul na druhé miesto.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava síce v 14. kole Tipos extraligy prehrali so Zvolenom 0:2, no naďalej sú na 1. mieste tabuľky. Zvolenčania poskočili na druhú priečku, rovnako ako tretie Michalovce strácajú na slovanistov tri body.

Slovanisti prvýkrát v sezóne nestrelil ani gól a brankár Zvolena Robin Rahm potreboval k prvému čistému kontu 33 zákrokov.

Všetkým zápasom piatkového programu predchádzala minúta ticha za nedávno zosnulých Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka. V Bratislave a Košiciach kluby vytvorili improvizované pietne miesta s kondolenčnými knihami.

Michalovce vyhrali v Košiciach

Aj v druhom derby košického kraja medzi Košicami a Michalovcami zvíťazili hráči Dukly po výsledku 2:1. Zatiaľ čo v prvom stretnutí ho dosiahli po riadnom hracom, čase tentoraz triumf spečatili v predĺžení.

Rovnako ako v prvom stretnutí, aj tentoraz sa na ich víťazstve podieľali Roman Žitný a Janne Keränen, ktorý efektnou akciou v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre svoj tím.

Hráči Dukly Trenčín vrátili Liptovskému Mikulášu prehru 0:4 z prvého vzájomného zápasu. Na domácom ľade prehrávali 1:2 po dvoch góloch Tomáša Urbana v presilovkách, ale víťazný obrat napokon dokonali v 55. minúte gólom Lukáša Paukovčeka.

Na 2:2 vyrovnal iba 16-ročný Samuel Honzek, ktorý dosiahol už 8. gól v sezóne a v poradí ligových strelcov je priebežne na 3. mieste. Pre Liptákov to bola štvrtá prehra po sebe, po ktorej sú naďalej iba o skóre pred poslednou Spišskou Novou Vsou.

Prešov prehĺbil trápenie Popradu

Hráči Nitry mali v piatok nastúpiť proti Spišskej Novej Vsi a Nové Zámky mali hostiť Banskú Bystricu. Ich súperi však zo zdravotných dôvodov požiadali o preloženie týchto zápasov a tak sa v Nových Zámkoch predstavila Nitra.

Zverenci Antonína Stavjaňu víťazstvom 4:1 potvrdili pozíciu najlepšie strieľajúceho tímu (57 gólov) a Novozámčanov zdolali aj v druhom vzájomnom zápase. Do listiny strelcov sa prvým extraligovým gólom zapísal nitriansky útočník Adam Sýkora.

Pre Novozámčanov to bola šiesta prehra z uplynulých siedmich zápasov. Nitrania po troch prehrách zabodovali naplno.

V derby prešovského kraja sa natiahli série oboch tímov. Prešovčania vyhrali v Poprade 4:3, čím zaznamenali štvrté víťazstvo po sebe.

Domáci Popradčania, ktorým chýbali zranení brankári Marek Čiliak a Tomáš Tomek prehrali už šiesty zápas v sérii.

Proti Prešovu prehrávali po dvoch tretinách 0:4, v tretej zdvihli hlavy a strelili tri góly, ale vyrovnať už nedokázali. Zápas sa hral bez divákov.

Tipos extraliga - 14. kolo:


Košice - Michalovce 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 57. Tansey (Chovan, Pereskokov) - 14. Žitný (Kukuča, Galamboš), 63. Keränen (Cameranesi, Pavlin)

Rozhodovali: T. Orolin, Valach - Beniač, Hajnik, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 1438

Košice: Košarišťan - Šedivý, Saucerman, Deyl, Tansey, Cibák, Romančík, Štec - McPherson, Slovák, Bartánus - Pereskokov, Chovan, Paršin - Rogoň, Klhůfek, Lapšanský - Jokeľ, Havrila, Milý

Michalovce: Williams - Bokroš, Macejko, Pavlin, Gajdoš, Mudrák, Ťavoda, Stripai - Regenda, Cameranesi, Keränen - Kukuča, Galamboš, Hajnik - Žitný, Erkinjuntti, Mráz - Lačný, Chalupa

Hlasy po zápase

Kalle Kaskinen, tréner Košíc: "Začali sme pomalšie, ale od druhej tretiny sme už hrali tak, ako sme chceli hrať. Som hrdý na svoj tím. V presilovkách sme mali dať viac gólov a výsledok by bol iný. Michalovce ukázali viac trpezlivosti."

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Tento týždeň sme sa sústredili na Košice. Chýbali nám niektorí útočníci, ale predviedli sme kvalitnú hru. Mali sme dobrú disciplínu, hrali sme dobre aj v presilovkách a oslabeniach."

Trenčín - Liptovský Mikuláš 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 8. Krajč, 30. Honzek (Minárik, Valach), 55. Paukovček (Valach) - 6. Urban (Hovorka, Kriška), 13. Urban (Kriška, Obdržálek)

Rozhodovali: D. Konc st., Kalina - Šoltés, Janiga, vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 1370

Trenčín: Valent - Lemcke, Kudla, Nátny, Starosta, Urban, E. Švec, Martiška - Tybor, Mikyska, Bezúch - Valach, Paukovček, Honzek - Minárik, J. Švec, Berisha - Krajč, Rehuš, Beták - Krajčovič

Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Ventelä, S. Droppa, Ilenčík, Mezovský, Kurali, Nemec, Krempaský - Kriška, Hovorka, Obdržálek - Michalík, Petráš, Jurík - Paločko, Urban, Uhrík - Haluška, Walega, Čuvilov - Dunčko

Poprad - Prešov 3:5 (0:0, 0:4, 3:1)

Góly: 45. Skokan (Brejčák, Svitana), 49. Livingston (Brejčák, Skokan), 51. Bjalončík (Ulrych) - 25. Čacho, 27. Sýkora (Michnáč), 29. Šimun (V. Fekiač), 37. Lalík (Nauš, Čacho), 59. Zagrapan (Vas, Welychka)

Rozhodovali: Štefik, Korba – D. Konc ml., Knižka, vylúčení: 7:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Bez divákov

Poprad: Rychlík (41. Valluš) - Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Rymsha, Novajovský, Demo - Svitana, Skokan, Paločko - Mešár, Bjalončík, Livingston - Vandas, Bortňák, Handlovský - Valigura, Jevoš, Šišovský - Stanček.

Prešov: Bespalov - Rajnoha, Bakala, F. Fekiač, Ružička, Jendroľ, Turan, Bača - Welychka, Čacho, Charbonneau - Michnáč, Vas, Sýkora - Lalík, Zagrapan, Nauš - Klíma, V. Fekiač, Šimun - Miškuf

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: "Prešov si body zaslúži. Keby sme hrali tak celý zápas, ako sme hrali 10 až 12 minút v tretej tretine do vylúčenia Bjalončíka, tak by som bol celkom spokojný. Súperovi sme pomohli fatálnymi chybami. Čo dokážeme vyprodukovať, mi už rozum neberie. To nás stálo zápas."

Ernest Bokroš, tréner Prešova: "Tešíme sa z víťazstva vonku. Tri body sú pre nás cenné, pretože naša hra vonku nebola taká ako doma. Bojovali sme ceý zápas. Dali sme štyri góly a potom prišli zlé momenty. Hráči si už mysleli, že zápas je v suchu. Boli tam napriek výhre veci, na ktorých treba pracovať. V ďalšom zápase by sa nám to už nemuselo podariť."

Nové Zámky - Nitra 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 58. Hatala (Langkow) - 16. R. Varga (Hrnka, Buček), 24. Múčka (Pupák, Švarný), 50. Rockwood (Krivošík), 60. Sýkora (R. Varga, Švarný)

Rozhodovali: Baluška, Žák - Junek, Jurčiak, vylúčenia: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Nové Zámky: Lackovič - Hatala, Bull, Knižka, Reini, Ligas, Roman, Šeliga - Jackson, Šiška, Farley - Števuliak, Langkow, Klempa - T. Varga, Fetkovič, Mišiak - Hrabčák, Ondrušek, Kurbatov - Tóth

Nitra: Honzík - Raskob, Pupák, Nemec, Švarný, Bodák, Vitaloš - Buček, Hrnka, Tvrdoň - Holešinský, Rockwood, Krivošík - R. Varga, Baláž, Bajtek - Molnár, Sýkora, Múčka - Zöld

Hlasy po zápase

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Mali sme v pamäti predošlý vzájomný zápas a vedeli sme, aký výkon musíme podať, aby sme boli úspešní. Vytvorili sme si nejaké šance, ale celkovo sme neboli lepší než súper. Víťazstvo hostí je zaslúžené."

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Mali sme lepší pohyb než Nové Zámky. Podali sme zodpovedný výkon a napriek tomu, že počas zápasu odstúpili Hrnka a Pupák, sa chalani dali dokopy a doviedli zápas do víťazného konca. Sme radi za tri body."

Slovan Bratislava - Zvolen 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 20. Leskinen (Krieger, Diakov), 26. Mikúš (Zuzin, Kotvan)

Rozhodovali: Novák, Müllner - Gegáň, Hercog, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2640

Slovan: Windsor - MacKenzie, Sersen, Gachulinec, Beňo, Valach, Maier, Štajnoch - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Sukeľ, Rapuzzi, Yogan - Matoušek, Bezák, Zigo - Preisinger, Kytnár, Lukošík

Zvolen: Rahm - Hain, Kotvan, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Barcík - Ully, Viedenský, Zuzin - Krieger, Puliš, Leskinen - Stupka, Mikúš, Török - Saracino, Marcinek, Csányi

Hlasy po zápase

Andrej Podkonický, asistent tréner Slovana: "Dnes nám chýbala jediná vec a to je gól. Bez neho sa vyhrať nedá. Zvolen hral veľmi dobre v obrane, organizovane. Brankár Rahm chytal zase veľmi dobre, ale my sme mu to uľahčili, pretože sme boli málo agresívni, všetky strely videl a taký kvalitný gólman také góly nedostáva. Nešli nám ani presilovky, málo sme strieľali a preto sme dnes neboli úspešní."

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Celý týždeň sme sa veľmi svedomito pripravovali na tento zápas a potvrdili sme to. Možno začiatok nebol taký, ako sme si predstavovali, ale priebeh, vývoj a organizácia našej hry bola naozaj dobrá a to víťazstvo je úplne zaslúžené. Hrali kompletné štyri päťky a každá jedna sa dokázala proti Slovanu presadiť. V tejto fáze súťaže je to dôležité preto, aby sme boli presvedčení, že aj takéhoto silného súpera môžeme vonku zdolať."

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen ukončil víťaznú sériu Slovana, Košice prehrali východniarske derby