Kariéru ukončil spolu s Chárom. Subban bude pracovať ako analytik v televízii

P. K. Subban
P. K. Subban (Autor: SITA/AP)
SITA|11. nov 2022 o 15:00

Prácu hokejového experta si užíval už vlani počas play-off.

BRATISLAVA. Bývalý kanadský hokejista P.K. Subban oficiálne odštartoval kariéru hokejového experta, s televíziou ESPN podpísal zmluvu na tri roky.

Tridsaťtiročný víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu v zámorskej NHL z roku 2013 začne v nasledujúcich týždňoch pracovať na plný úväzok ako analytik v štúdiu a na niekoľkých zápasoch sa zúčastní priamo na štadióne. V budúcom roku bude mať aj vlastnú reláciu.

Subban ukončil hráčsku kariéru 20. septembra tohto roka, v rovnaký deň ako bývalý slovenský obranca Zdeno Chára. Prácu v ESPN si prvýkrát vyskúšal počas tohtoročného play-off NHL. "Vedel som o tom už niekoľko týždňov.

Bolo náročné vedieť, čo budem robiť, ale nechať si to pre seba. Teraz to už môžem s nadšením oznámiť. Vyskúšal som si to v ostatnom play-off a bolo to skvelé. Užíval som si prácu s producentmi aj ďalšími ľuďmi," prezradil rodák z Toronta.

"Teším sa, že môžem využiť svoju vášeň a energiu, ktorú som prinášal na ľad, aj na niečo iné, čo ma baví. Dúfam, že sa už nemôžu dočkať začiatku našej spolupráce rovnako ako ja.

Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že som úprimný. Budem sám sebou a myslím si, že to chcú ľudia u mňa vidieť," dodal Subban.

Celkovo dohral 824 duelov základnej časti v NHL so ziskom 467 bodov v dresoch tímov Montreal Canadiens, Nashville Predators a New Jersey Devils. V roku 2017 si zahral s "predátormi" vo finále Stanleyho pohára.

Vedúci producent v ESPN Mark Gross verí, že Subban poskytne divákom nielen svoje bohaté hráčske skúsenosti, ale aj pridanú hodnotu ako neobyčajná osobnosť.

"Prinesie nám nový pohľad pri svojich analýzach, keďže len nedávno ukončil kariéru. Ponúka však toho oveľa viac ako len skúsenosti priamo z ľadovej plochy. Má jedinečný a zábavný prístup, ktorý budú fanúšikovia milovať," skonštatoval Gross.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kariéru ukončil spolu s Chárom. Subban bude pracovať ako analytik v televízii