Košičania nezlomnú spišskú pevnosť roztriasli, ale napokon nedobyli

V pozadí tréner Košíc Dan Ceman v zápase 29. kola hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves – HC Košice.
Fotogaléria (14)
V pozadí tréner Košíc Dan Ceman v zápase 29. kola hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves – HC Košice. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|27. dec 2023 o 09:10

Líder po dvoch prehrách u súperov vyhral aj štrnásty domáci zápas sezóny.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Parádnu štefanskú hokejovú zábavu ponúkol derby súboj extraligového lídra s obhajcom titulu.

Už pred prvým buly sa spišskonovoveský klub pochválil historickým zápisom, keď prvýkrát dokázal v základnej časti vypredať hľadisko zimného štadióna.

Zápas so skvelou fanúšikovskou kulisou priniesol množstvo zvratov, nevídané predĺženie aj úspešný ťah spišskonovoveskej striedačky s výmenou brankárov pred samostatnými nájazdami.

„Pre nás to bol play off zápas pred parádnou kulisou. Chceli sme si po dvoch prehrách, najmä tej v Humennom, napraviť reputáciu a podarilo sa nám to len vďaka veľkej bojovnosti. Košice boli o niečo hokejovejšie.

Dnes sa šťastie priklonilo k nám a sme radi za body, lebo tabuľka je šialene vyrovnaná. A hoci Košice ťahajú sériu prehier, tak je to v ich prípade určite kríza výsledková, nie herná, lebo v niektorých úsekoch zápasu boli ďaleko lepší ako my.

My sme to dnes chceli urvať vôľou a to sa podarilo,“ hodnotil zápas tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar.

Bakošove zlaté ruky

Mužom zápasu bol útočník Martin Bakoš. V zápase strelil druhý vyrovnávajúci gól, prihrával na tretí obratový a dvoma premenenými samostatnými nájazdami strhol víťazstvo na stranu domácich.

„Po tých prehrách sme takýto zápas s kvalitným súperom potrebovali. Som rád, že sme to zvládli. Takéto víťazstvo je niekedy viac ako keby sme vyhrali 5:0. Bol to už taký play off hokej. Celý zápas to bolo o detailoch a drobných chybách,“ povedal Bakoš o zápase.

Skúsený útočník bol aj prvým zo štvorice vylúčených Spišskonovovešťanov, ktorí zahrievali v predĺžení trestnú lavicu a dopriali Košičanom našťastie nevyužitý luxus hrať takmer celé predĺženie presilovku o jedného či dvoch hráčov.

Fotogaléria zo zápasu Spišská Nová Ves - HC Košice (Tipos extraliga, 29. kolo)

„Dobre, že sme to ustáli. Po mojom zbytočnom vylúčení sa to začalo sypať. Zle sa tam sedelo a pozeralo na chlapcov. Možno v tej chvíli by sa vo mne kvapky krvi nedorezali. Ale klobúk dole pred chlapcami, že to takto dokázali ubrániť,“ poznamenal Bakoš k hektickému predĺženiu.

V nájazdovej lotérii dokázal ako jediný dvakrát prekonať Jaroslava Janusa v bránke Košíc.

„S Jarom sme už v Slovane vždy mali vzájomné výzvy. Ešte sa na mňa tak veľavravne pozrel, keď som pred prvým nájazdom stál na tej červenej čiare.

Som rád, že to dnes vyšlo mne, lebo je to naozaj kvalitný gólman na nájazdy a určite by som si ho nevybral za súpera,“ pousmial sa Bakoš.

Prekvapivá výmena zmiatla aj košických snajperov

Pred samostatnými nájazdami siahla domáca striedačka k nečakanému ťahu, do bránky poslali tréneri namiesto Marcela Melicherčíka Filipa Suráka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania nezlomnú spišskú pevnosť roztriasli, ale napokon nedobyli