Spišskú kanonádu v tretej tretine odštartoval vyrýľovaný gól Valacha

Gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.
Gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|4. mar 2024 o 07:20

Novovešťania zabojujú na diaľku s Michalovcami o druhé miesto, Banskobystričania už šestku nemajú len vo vlastných rukách

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Málo vídanou šesťgólovou kanonádou v tretej tretine sa odvďačili svojim fanúšikom v poslednom domácom zápase základnej časti hokejisti Spišskej Novej Vsi.

V zápase s Banskou Bystricou boli väčšinu času aktívnejším mužstvom, dostávali sa do šancí aj v presilovkách, aj v plnom počte mužov na ľade, ale dlho nevedeli nájsť recept na prekonanie banskobystrickej defenzívy a výborne chytajúceho brankára Eugena Rabčana.

Naopak, už v šiestej minúte sa hostia vo vlastnom oslabení dostali do prečíslenia, Marcus Vela prekonal Marcela Melicherčíka, ale gól napokon neplatil.

Lavička domácich si vyžiadala challenge pre ofsajd a čiaroví rozhodcovia jej po prezretí videa dali za pravdu. Podobná situácia sa zopakovala v úvodnom dejstve ešte raz, ale Vela tentokrát minul.

Hosťom to napokon vyšlo v šiestej minúte druhej tretiny. Po dlhom kolotoči v útočnom pásme Spišiaci zaváhali pri posúvaní puku na modrej čiare a Andrej Bíreš zo samostatného úniku už Melicherčíka prekonal.

Keď jednogólové vedenie ubránili hostia až do druhej prestávky, azda nikto z viac z takmer troch tisíc divákov neveril, že ich miláčikovia im nakoniec doprajú šesťnásobnú gólovú radosť.

Štartér obratu ľutoval súpera

Podľa Martina Bakoša, ktorého tretí gól bol napokon víťazný, Spišiaci pred treťou tretinou verili v obrat. „V prvých dvoch tretinách to bol veľmi ťažký zápas.

Pred treťou tretinou sme si hovorili, že ak dáme jeden gól, tak sa to zlomí. A stalo sa. Nečakali sme, že to bude až takto,“ povedal po zápase.

Obrat naštartoval už necelú poldruha minútu po začiatku tretieho dejstva hosťujúcim brániacim hráčom tečovanou strelou či skôr nahodením na bránku obranca Juraj Valach.

„Hokej je v tomto niekedy krásny, že dlho to tam búchate, s prepáčením rýľujete a nechce to tam padnúť. Potom tam padne nejaká taká blbosť ako keď som ja vystrelil a zrazu sa to celé zlomí.

Rozhodujú maličkosti a v takýchto už takmer play off zápasoch je to viac o škaredých góloch ako o nejakých pekných akciách,“ hodnotil Valach, ktorý sa vžil aj do kože Bystričanov a poľutoval ich:

„Na to ako výsledkovo zápas dopadol, tak bol vyrovnaný. Bystrica hrala veľmi dobre. Som rád, že sa to takto otočilo, lebo to vôbec nevyzeralo veselo. Poznám to aj z tej druhej strany, keď sa vám ako tímu nasype v jednej tretine veľa gólov.

Príde frustrácia a jednoducho to tam padá. Keď hráte celý zápas o gól, bojujete, je to o jednom góle a potom sa zlomíte. Je to pre nich trochu krutý výsledok.“

Chcú byť druhí

Po Valachovom góle pridali domáci za necelých desať minút ďalšie tri, keď sa presadili Todd Bourgess, Martin Bakoš aj Oleksii Myklukha, na ktorého gól po pätnástich sekundách ešte dokázal odpovedať Roman Faith.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišskú kanonádu v tretej tretine odštartoval vyrýľovaný gól Valacha