Strelil si dva vlastné góly. Strašné nešťastie, mrzí ma to, kajal sa obranca Prešova

Momentka zo zápasu Košíc s Prešovom.
Momentka zo zápasu Košíc s Prešovom. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|31. dec 2021 o 00:05

Ján Ťavoda schádzal z ľadu viditeľne nahnevaný.

KOŠICE. "V celej svojej kariére som nezažil dva vlastné góly v jednom zápase a už vôbec nie, aby sa obe odrazili odo mňa. Mrzí ma to, je to strašné nešťastie," hodnotil smutne po zápase obranca Prešova Ján Ťavoda.

V úvodnej tretine stretnutia Tipos extraligy na ľade Košíc si 31-ročný rodák zo Zvolena strelil dva vlastné góly.

Pri druhom, po ktorom mali domáci náskok už 3:0, schádzal z ľadu viditeľne nahnevaný.

"Človeka to nepoteší, keď robí pre mužstvo maximum a snaží sa zabrániť gólu. Plnil som si svoje úlohy.

Stál som na svojej pozícii. Keď však priletí puk zo strany a nešťastne vás trafí do korčule, nedá sa s tým nič robiť," uviedol Ťavoda, ktorý verí, že už nič podobné do konca kariéry nezažije.

Rozhodcovia tvrdili jedno, striedačka druhé

Prvý gól bol pripísaný obrancovi Košíc Lucovi Snuggerudovi, druhý útočníkovi Marekovi Slovákovi. Ten sa v presilovej hre snažil prihrávkou nájsť voľného spoluhráča pred bránou.

"Ak by si to Ťavoda netečoval do brány, prihrávka by zrejme prešla na Pavla Klhůfka, ktorý by možno dal gól. Som ale rád, že to skončilo takto," pousmial sa Slovák.

Prešovčania ešte dokázali na nepriaznivý vývoj zápasu zareagovať. Znížili na 2:3 a v závere mali príležitosti na vyrovnanie.

"Možno, ak by aspoň jeden z tých gólov nepadol, podarilo by sa nám s Košicami remizovať a získať bod. Za hru, ktorú sme predviedli v druhej a tretej tretine sme si to rozhodne zaslúžili," skonštatoval Ťavoda.

V poslednej minúte chceli Prešovčania odvolať brankára. Ich plány však zmarilo chybné striedanie.

Hoci sa rozhodcu snažili presvedčiť, že sa šiesty korčuliar nezapojil do hry, verdikt už nezmenili. V presilovej hre si Košičania dokázali víťazstvo ustrážiť.

"Priznám sa, že ja som tú situáciu dobre nevidel. Neviem teda, či sme hrali šiesti alebo nie. Rozhodcovia tvrdili, že áno.

Naša striedačka bola presvedčená o opaku. Na ľade je pánom rozhodca, takže sme to museli rešpektovať," povzdychol si Ťavoda.

Ján Ťavoda (vľavo).
Ján Ťavoda (vľavo). (Autor: TASR - Oliver Ondráš)

Kaskinen bol ohromený prvou tretinou

Nevydarená prvá tretina a najmä dva vlastné góly mali podľa prešovského trénera Ernesta Bokroša výrazný podiel na výsledku zápasu.

"Veľmi to ovplyvnilo psychiku mojich hráčov. Nedokázali sme využívať presilové hry a aj to bol dôvod, prečo sme nezískali ani jeden bod. Košiciam chcem však úprimne pogratulovať k víťazstvu," povedal Bokroš na pozápasovej tlačovej konferencii.

Košičania sa pred príchodom nového roka naladili víťazne. Po výhre 2:1 po predĺžení s Michalovcami a 3:2 s Prešovom môžu mať mierny dôvod na radosť, hoci postavenie v tabuľke ich rozhodne neteší.

"Naše výsledky neboli bohvieaké. Posledné dva zápasy nás tešia. Verím, že v tom budeme pokračovať aj v novom roku," zaželal si Slovák.

Zlepšený výkon potešil aj domáceho trénera. Kalle Kaskinen bol však úplne spokojný len s prvou tretinou.

"Hrali sme v nej úžasne. Bol som až ohromený tým, ako sme si počínali v útoku aj v obrane. Prešovu sme nič nedarovali. Potom sme ale ukázali našu druhú tvár. Nechali sme Prešov prevziať iniciatívu. Stále máme pred sebou kopec práce," uviedol Kaskinen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Strelil si dva vlastné góly. Strašné nešťastie, mrzí ma to, kajal sa obranca Prešova