Fraška v extralige. Po zápase sa bili hráči aj usporiadatelia, zasahovala polícia

Incident po zápase Michalovce - Spišská Nová Ves.
Incident po zápase Michalovce - Spišská Nová Ves. (Autor: TASR – Roman Hanc)
Sportnet, Patrik Fotta|14. jan 2022 o 23:30 (aktualizované 15. jan 2022 o 01:29)

Bitka sa presunula pred štadión.

MICHALOVCE. Extraligový súboj Michaloviec a Spišskej Novej Vsi priniesol dramatický priebeh, napínavý záver, no aj nechutnú dohru.

Pred šatňou Spišiakov sa strhla bitka, do ktorej sa zapojili hráči na oboch stranách, ale aj usporiadatelia a členovia realizačného tímu.

Informuje o tom RTVS na sociálnej sieti Facebook. Z incidentu sa však podarilo nahrať iba niekoľko desiatok sekúnd, viacerí hráči hostí totiž prinútili kameramana prestať snímať, hoci sa preukazoval potrebnou akreditáciou.

Ako ďalej informuje RTVS, konflikt sa dokonca dostal až pred michalovský štadión, kde sa strhla ďalšia bitka. Na mieste musela zasahovať aj polícia.

Rapáč: Kustód Michaloviec zaútočil na hráčov

Situáciu mali odštartovať rasistické poznámky na adresu dvojice spišskonovoveských hráčov tmavej pleti Arwina Atwala a Matthewa Petgravea.

Pre Sportnet to potvrdil generálny manažér Spišskej Novej Vsi Richard Rapáč.

„Už v našom predošlom zápase s Michalovcami sme upozorňovali na rasizmus. Boli tam pokriky zo súperovej striedačky 'ty opica' a podobne.

Rozhodcovia boli so situáciou upovedomení. Zopakovalo sa to aj tentoraz. Počas zápasu sa to vyhrotilo. Po skončení išli hráči do šatne ale vybehol na nich kustód michalovského tímu. Ten na nich zaútočil fyzicky a oni sa bránili,“ povedal Rapáč.

Podľa šéfa Spišiakov je nemysliteľné, aby v 21. storočí na tribúnach zaznievali rasistické pokriky a gestá.

Zbytočne sa to eskalovalo až do cirkusu, ktorý sa odohral po skončení zápasu. Pre tohto kustóda to nebol prvý ani druhý incident.

Zavolali sme na neho políciu. Zvažujeme aj trestné oznámenie. My ako klub jednoznačne stojíme za našimi hráčmi," uviedol Rapáč.

Hráči sú podľa jeho slov v šoku. Jeden zo spomínanej dvojice vraj zvažuje, či bude ďalej pokračovať v sezóne na Slovensku.

Aittola: Neakceptovateľné a hanebné

Pohľad druhej strany poskytol Sportnetu športový manažér Dukly Michalovce Elmo Aittola.

Momentálne je veľa špekulácií a dohadov, ako k celému incidentu došlo. Nechcel by som to zatiaľ bližšie komentovať, pretože nemáme detailné informácie, čo sa stalo. Súper má na to určite vlastný pohľad," skonštatoval Aittola.

Podľa fínskeho manažéra vybičovaný zápas vyvrcholil šarvátkou po provokáciách z oboch strán. Ak tam boli poznámky o etnickej príslušnosti od kohokoľvek, považujem to za neakceptovateľné a hanebné," dodal Aittola.

Nie sme v džungli, vraví Valtonen

K incidentu sa na pozápasovej tlačovej konferencii vyjadrili aj obaja tréneri.

„Nie je dobré pre slovenský hokej, čo sa udialo v závere. Nie som si istý, čo sa presne stalo, počul som iba nepotvrdené správy. Chcem sa však ospravedlniť za našu stranu. Ak je pravda, čo som sa dopočul, niečo také by sa nemalo stávať.

Obzvlášť nie na najvyššej úrovni v slovenskej extralige. Nie sme v džungli. Musíme sa medzi sebou rešpektovať," povedal kouč Michaloviec Tomek Vlatonen.

Tréner Spišiakov Miroslav Mosnár vyjadril veľkú nespokojnosť nad udalosťami, ktoré sa odohrali po záverečnom hviezde rozhodcu.

„Nič podobné som vo svojej kariére nezažil. Bolo tam zo strany usporiadateľov aj ľadárov urážanie či napádanie hráčov. Týmto celý slovenský hokej tlačíme dole. Ťažko môžeme niečo budovať ak sa vzájomne nerešpektujeme," skonštatoval Mosnár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Fraška v extralige. Po zápase sa bili hráči aj usporiadatelia, zasahovala polícia