Tréner Sloveniek po prehre a vypadnutí: Na dievčatá som hrdý, ale je to sklamanie

Arto Sieppi, tréner ženskej hokejovej reprezentácie Slovenska.
Arto Sieppi, tréner ženskej hokejovej reprezentácie Slovenska. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. aug 2023 o 14:02

Slovenské hokejistky vypadli do B-skupiny I. divízie.

ŠEN-ČEN. Slovenské hokejistky prehrali aj vo svojom štvrtom zápase na turnaji 1-A divízii MS v hokeji žien. Vo štvrtok podľahli Dánkam 1:2 a vypadli tak do B-skupiny I. divízie.

Slovenky sa síce prípadným víťazstvom nad Rakúšankami môžu bodovo dorovnať piatym Nórkam, no nemôžu ich už predstihnúť v tabuľke, keďže majú s nimi horší vzájomný zápas (2:4). Na šampionáte s určitosťou skončia na poslednom 6. mieste tabuľky.

Reakcia po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Arto Sieppi, tréner SR: "Musím opäť povedať, že som hrdý na dievčatá. Nechali na ľade úplne všetko. Mali sme veľké množstvo šancí na skórovanie, najmä v druhej tretine, v ktorej sme sa dostali do samostatných únikov. Bohužiaľ, opäť sme nedokázali streliť góly, a nedostali sme ani presilovkové príležitosti. Dievčatá bojovali dnes, rovnako aj v predchádzajúcich zápasoch. Nemám im čo vyčítať. Na hodnotenie šampionátu je priskoro. Musíme si sadnúť spoločne s realizačným tímom a vyhodnotiť, čo sa stalo. Chápem, že ľudia budú teraz kritickí, je to absolútne fér. Je to sklamanie pre všetky hráčky aj celý realizačný tím, že zostupujeme. Nikto si to neželal, ale musíme sa pozerať do budúcnosti. Čaká nás ešte jeden zápas na šampionáte, v ktorom chceme zvíťaziť."

Tabuľka 1-A divízie MS v hokeji žien 2023

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tréner Sloveniek po prehre a vypadnutí: Na dievčatá som hrdý, ale je to sklamanie