Presilovka mohla zmeniť vývoj série. Slovan však v kľúčových chvíľach zlyhal

Emócie v druhom štvrťfinálovom zápase Košice - Slovan.
Emócie v druhom štvrťfinálovom zápase Košice - Slovan. (Autor: Facebook HC Košice/Peter Jesenský)
Matej Hank|22. mar 2024 o 22:00

Slovan prehráva v sérii s Košicami už 0:3 na zápasy.

BRATISLAVA. Elektrizujúca atmosféra, takmer desaťtisíc divákov. Slovan Bratislava privítal vo štvrťfinálovom zápase vo veľkom derby HC Košice v najvyššej návšteve sezóny.

Väčšina fanúšikov však zo zápasu neodchádzala šťastná, pretože domáci klub prehral 3:5 a Košice vedú v sérii už 3:0 na zápasy.

Aj napriek skvelej atmosfére sa však domácim fanúšikom nepáčili rozhodnutia arbitrov, ktorí boli v mnoho prípadoch benevolentnejší.

"Oni sú tam na to, aby riešili sporné situácie. Určite sme ja aj kolega neboli s niektorými rozhodnutiami spokojní. Určite aj oni majú svoje chyby," povedal po zápase tréner domácich Peter Oremus.

Trestali z každej chyby

Prvý gól Slovana strelil Tomáš Török, ktorý dostal prihrávku spoza bránky a Dominika Riečického pohodlne prekonal.

"Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, potom sme si to pokazili vlastnými chybami. Opäť neskôr nedisciplinovanosť a malé individuálne hrúbky rozhodli, že Košice vedú 3:0," uviedol.

Ako jednu z chýb uviedol, že v niektorých situáciách boli hráči neskoro a efektívne Košice ich potrestali z každej chyby.

Slovan mal v závere za jednogólového manka presilovku piatich proti na troch, no podľa Töröka si nedokázali vypracovať gólovú šancu. "Mrzí to, lebo sme mali na nich, bolo to v našich silách," dodal.

Pred štvrtým duelom musia dobre zregenerovať. "Hráme o všetko, budeme opäť nepríjemní, hladní a agresívni. Verím, že nás prídu aj ľudia podporiť," uzavrel.

Chcú sa vrátiť na východ

Slovan podľa kouča robil chyby, ktoré sa nemôžu stávať.

"Košice využijú také príležitosti. Potom je veľmi ťažké otočiť výsledok. Je málo hráčov v tomto mužstve, ktorí dokážu dať gól. V dnešnom zápase hráči odovzdali všetko, mrzí ich to," povedal Oremus.

V histórii slovenskej najvyššej súťaže sa stalo len dvakrát, že tím, ktorý prehrával 0:3 na zápasy, dokázal skóre otočiť.

V oboch prípadoch sa to podarilo Trenčínu. Najskôr v sezóne 2007/2008 prehrával s Martinom, o tri roky neskôr práve so Slovanom.

"Urobíme všetko preto, aby sme zajtra boli herne aj výsledkovo úspešní a aby sme sa vrátili do Košíc. Ráno musíme prísť do kabíny vyrovnaný psychicky," doplnil Oremus.

Iskrou pre hráčov sú fanúšikovia, ktorých na štadión v piatok prišlo 9 550. "Chlapci robia, čo môžu. Pri mužstvách, keď sa chcete dostať do finále, musíte ukázať obrovskú kvalitu. V tejto fáze súťaže nám to chýba," skonštatoval Oremus.

Šťastný gól

Košičania hrali v piatkovom zápase trpezlivo, počkali si na chyby slovanistov a tie trestali.

"Je to pre nás dôležité, ale pozeráme sa na sériu stále tak, ako keby to bolo 0:0. Hráme piati dopredu a piati dozadu a toto sú kolektívne výkony a výborné veci.

Drží nás brankár, v závere sme ubránili presilovku 5 na 3 aj na 5 na 4 a to je dôležité," uviedol po zápase kapitán "oceliarov" Michal Chovan.

Práve kapitán sa stal hrdinom hostí, keď strelil štvrtý a piaty gól tímu. V prípade rozhodujúceho zahralo šťastie, keď sa puk odrazil od korčule domáceho obrancu.

"Bolo to určite šťastie, sme za to radi. Musíme strieľať z každej šance. Hlavne je dôležité víťazstvo," dodal.

Podľa trénera hostí to bol vyrovnaný zápas, presne ako očakával. V prvej tretine sme boli celkom pokojní. Za Slovanom stálo viac ako deväťtisíc fanúšikov, čo bolo pre nich super. V druhej tretine sme viac otvorili hru, padlo viac gólov.

V tretej tretine oba tímy nechceli urobiť žiadnu chybu, nám tam padol šťastný gól. Chlapci urobili dobrú robotu pri oslabení o dvoch hráčov," povedal Ceman.

Pavúk play-off Tipos extraligy

Aktuálny pavúk play-off Tipos extraligy 2023/2024.
Aktuálny pavúk play-off Tipos extraligy 2023/2024. (Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Presilovka mohla zmeniť vývoj série. Slovan však v kľúčových chvíľach zlyhal