V San Jose majú pretlak brankárov. Koho z nich vymenia?

James Reimer v drese San Jose Sharks.
James Reimer v drese San Jose Sharks. (Autor: Twitter / San Jose Sharks)
Oh my Hockey|16. aug 2022 o 07:44

Ako vyriešia San Jose Sharks brankársku situáciu?

SAN JOSE. Obdobie brankárskych rošád na trhu v NHL už je za nami, no stále sa nájdu mená, ktoré si nemôžu byť isté budúcnosťou. Platí to o trojici chytajúcej za San Jose.

Sharks majú aktuálne troch brankárov, ktorých ambície sú spojené výhradne s NHL - Kaapa Kähkönena, Jamesa Reimera a Adina Hilla.

Sú v situácii, keď sa môžu niekoho zbaviť a získať zaujímavú protihodnotu. O takú sa snaží generálny manažér Mike Grier, ktorý by sa údajne najradšej zbavil Reimera.

Za 34-ročného veterána požaduje podľa novinára Shena Penga voľbu v druhom kole draftu. Ak by sa mu podarilo nájsť kupca, bol by to pre kalifornský klub výhodný predaj.

Situáciu môže mierne skomplikovať klauzula o nevymeniteľnosti. Podľa tej si Reimer môže vybrať päť klubov, kam ho "žraloci" nemôžu vymeniť.

Druhým najvážnejším adeptom je Adin Hill. Sharks totiž údajne počítajú s Kähkönenom, ktorého získali z Minnesoty v rámci výmeny, ako s budúcou tímovou jednotkou.

Trojica nie je drahá. Kähkönen stojí 2,75 mil. dolárov ročne a má zmluvu na ďalšie dva roky. Reimer poberá 2,25 mil. dolárov a Hill 2,175 mil. dolárov, pričom obaja majú kontrakt už len na jednu sezónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V San Jose majú pretlak brankárov. Koho z nich vymenia?