Zámorský pretlak v Prešove i strata sponzora. Ľupták posiela zväzu odkaz

Róbert Ľupták.
Róbert Ľupták. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|2. aug 2022 o 07:00

Je to neštandardné, hovorí o spôsobe zrušenia baráže.

Prešovskí hokejisti sa vrátili do extraligy po vyše dvoch desaťročiach. V uplynulej sezóne si prešli neľahkým obdobím, ale záver ročníka im vyšiel.

Postúpili do štvrťfinále, v ktorom bol nad ich sily neskorší majster Slovan Bratislava. Aj z diváckej stránky boli Prešovčania oživením súťaže.

V lete sa v klube udialo viacero zmien.

„Veľa očakávame od cudzincov a od starších slovenských hráčov,“ hovorí majiteľ HC 21 Prešov RÓBERT ĽUPTÁK, ktorý verí, že na štadióne čoskoro pribudne multimediálna kocka nad ľadom. 

V polovici septembra štartuje nová sezóna. Aký káder máte k dispozícii?

Myslím si, že je vyskladaný tak, ako sme chceli. Príležitosť dáme znova mladým hráčom, budeme mať jeden z najmladších kádrov v lige. Prakticky je uzavretý, riešime ešte dvoch hráčov. Jeden je Prešovčan a druhý z Trenčína.

Máme v mužstve o jedného cudzinca naviac, keďže mesiac a pol pred začiatkom súťaže sa rozhodlo o tom, že posledný tím vypadáva.

Ako vnímate minulotýždňový verdikt Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý zrušil baráž medzi posledným tímom extraligy a víťazom Slovenskej hokejovej ligy?

Je to dosť neštandardné, nevedeli sme, že to tak bude. Niečo také by malo byť známe rok pred začiatkom sezóny. Mužstvo sa preto snažíme ešte posilniť, na poslednú chvíľu sme ho doplnili o amerického obrancu Michaela Higginsa. Cudzincov budeme rotovať a potrebujeme mať širší káder, ak sa niekto zraní.

Róbert Ľupták na lavičke hokejistov Prešova. Vpravo tréner Bokroš.
Róbert Ľupták na lavičke hokejistov Prešova. Vpravo tréner Bokroš. (Autor: TASR)

So zrušením baráže nesúhlasí Asociácia profesionálnych hokejových klubov, podľa ktorej to spadá do kompetencie Ligovej rady. Vám sa nepozdáva načasovanie tohto verdiktu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zámorský pretlak v Prešove i strata sponzora. Ľupták posiela zväzu odkaz