Petrovický zažije reprezentačnú premiéru. Otec ako tréner? Nevadí mi to, hovorí

Rayen Petrovický počas zrazu slovenskej reprezentácie v príprave na MS v hokeji 2024.
Rayen Petrovický počas zrazu slovenskej reprezentácie v príprave na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR)
Šimon Čop|8. apr 2024 o 19:20

Chce zbierať skúsenosti od starších a zabojovať o majstrovstvá sveta.

HUMENNÉ. Historicky prvým debutantom v seniorskej hokejovej reprezentácii, ktorý si premiéru odkrúti v Humennom, sa stane Rayen Petrovický. 

Dvadsaťdvaročný obranca si zahrá v dvojzápase proti Švajčiarsku. Premiéra bude mať pre neho špeciálnu chuť z viacerých dôvodov. 

V národnom drese nastúpi pod trénerským štábom, ktorého súčasťou je jeho otec Róbert. Navyše, bude to proti krajine, v ktorej sa narodil.

“Cítim sa dobre. Som veľmi šťastný, že som tu a som pripravený ukázať, čo vo mne je,” hovoril odhodlane pred prvým tréningom. 

“Znamená to pre mňa veľa. Pre každého športovca je sen reprezentovať krajinu v mužskej kategórii. Ja som len rád, že to prišlo,” doplnil.

Nervozitu zvládne 

Hoci nepatrí k favoritom na záverečnú nomináciu, tréneri zdôraznili, že šancu má každý pozvaný hráč. Pre Petrovického ide o motiváciu i záväzok vydať zo seba všetko. 

“Budem hrať svoju hru, robiť jednoduché veci a chcem ukázať, čo vo mne je. Na to som sem prišiel,” vyjadril sa. 

Je jediným debutantom v humenskom kempe. Hoci si to nebude chcieť pripúšťať, je v trochu inej pozícii ako ostatní. “Možno budem trošku nervózny, ale to je súčasť hokeja. Myslím si, že to zvládnem,” nádeja sa. 

Bude obklopený skúsenejšími hráčmi, od ktorých chce zbierať skúsenosti: “Určite áno. Je to možno aj robota starších, ukázať mladším, čo všetko to obnáša. Každú radu prijmem a každú si rád vypočujem.”

Rayen Petrovický na MS do 20 rokov 2022.
Rayen Petrovický na MS do 20 rokov 2022. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)

Pre otca je rovnaký ako ostatní 

V živote mu však najviac skúseností odovzdal otec Róbert. Bývalý útočník je majstrom sveta, svojho času bol kapitánom seniorského tímu. 

V reprezentácii ho vníma ako každého iného trénera a hoci sa hovorí, že bývajú otcovia na svoje ratolesti tvrdší, on to tak neberie a prítomnosť otca mu nevadí. 

V osobnom živote je preňho skôr radcom ako kritikom. 

“Skôr mi poradí. Určite mi povie, čo by som mal robiť lepšie, avšak som rád, že mi veľmi pomáha a dáva mi skúsenosti, ktorých má na rozdávanie,” vyjadril sa.

Otec sa na margo vzniknutej situácie, v ktorej však so synom nie sú po prvý raz, vyjadril rovnako. 

“Vnímam ho ako každého jedného hráča. Aj vo februári sme tu mali mladých hráčov, ktorých zapájame a on je jeden z nich,” povedal o synovi. 

“Zažil som takúto situáciu už v reprezentácii do 20 rokov. Nominácia sa stala, je to výber všetkých trénerov, sledovali sme týchto chlapcov a vybrali sme ho rovnako ako každého jedného hráča,” uzavrel túto tému.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Petrovický zažije reprezentačnú premiéru. Otec ako tréner? Nevadí mi to, hovorí