Hokej: Prvý gól v českom zápase All Stars strelil Slovák Marek Uram

TASR|29. jan 2001 o 09:25

Karlovy Vary 28. januára (TASR) - Najlepší hokejisti českej extraligy si v nedeľu šiestykrát zmerali sily v exhibičnom zápase Západ - Východ, ktorý je obdobou zápasu All Stars zámorskej NHL. Z víťazstva 8:7 po predĺžení sa tešili hráči Východu. Ich víťazs

tvo o ktorom rozhodol v 3. minúte predĺženia hráč Východu Jiří Dopita (Vsetín), bolo vôbec prvým triumfom hosťujúceho mužstva v Zápase hviezd. Dopitovi na víťazný gól prihral Slovák Ján Pardavý. Zlatý olympionik zo ZOH 1998 z Nagana, ktorý nastúpil vo všetkých šiestich ročníkoch Zápasu hviezd tak upravil historické skóre zápasov na 4:2 v prospech Východu.

V Zápase hviezd, ktorý sa prvýkrát v histórii v riadnom hracom čase skončil remízou, nastúpili štyria slovenskí hokejisti Róbert Tomík (Karlovy Vary) v drese domáceho Západu a Ján Pardavý, Roman Stantien (obaja Vsetín) a najlepší strelec českej extraligy Marek Uram (Znojmo). Pre chrípku sa svojej účasti v prestížnom zápase musel vzdať Slovák Richard Kapuš z Třinca.

Vynikajúci vstup do zápasu mal Slovák Marek Uram, ktorý potvrdil, že je najlepším strelcom českej extraligy a už v 2. minúte zápasu otvoril skóre, keď úspešne zakončil svoj samostatný nájazd. Do streleckej listiny sa spomedzi Slovákov ešte zapísal Ján Pardavý, ktorý v 40. minúte strelou z bezprostrednej blízkosti poslal Východ do vedenia 6:5.

Zápas hviezd sa nezaobišiel bez sprievodných súťaží, v ktorých dokazujú hokejisti svoje technické schopnosti. Najrýchlejším hokejistom českej extraligy sa stal Petr Sýkora z Pardubíc, ktorý zdolal vo finále mladého Libora Pivka z Havířova. Sýkora zvládol jedno kolo okolo celej hracej plochy za 14,417 sekundy.

Titul najpresnejšieho hokejistu si z Karlovch Varov odviezol litvínovský útočník Róbert Reichel. Najtvrdšou strelou, ktorá dosiahla rýchlosť 145 km/h, sa prezentoval obranca Zlína Tomáš Žiška.

Svoje zručnosti dokazovali v dvoch disciplínach i brankári. V novej súťaži nazvanej rýchlopaľba na brankára zvíťazil brankár Vítkovíc Martin Prusek. V krytí samostatných nájazdov zase dominoval brankár Plzne Dušan Salfický.

Západ - Východ 7:8 po predĺžení (1:2, 4:4, 2:1 - 0:1)

Góly: 14. Vostřák (Reichel), 30. Kverka (TOMÍK), 31. P. Sýkora (Vostřák, Kruliš), Vůjtek, 38. J. Hlinka (Pilař), 43. Pilař (Branda), 58. Reichel (Vostřák) - 2. URAM (Leška), 10. Cartelli (PARDAVÝ, Pivko), 21. Čajánek (Moravec), 27. Hamrlík (Čajánek), 36. Dopita (Čajánek), 40. PARDAVÝ (Dopita, Čajánek), 49. Leška (Pivko), 63. Dopita (PARDAVÝ, Čajánek), 2 0 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov