Tréner Slovana sa hneval: Rozhodca by mal dostať pokutu, takých faulov je milión

Momentka zo štvrtého zápasu semifinále play off Tipos extraliga Košice - Slovan.
Momentka zo štvrtého zápasu semifinále play off Tipos extraliga Košice - Slovan. (Autor: TASR – František Iván)
Patrik Fotta|13. apr 2022 o 00:00

V oslabení sme dostali blbý gól, vravel Podkonický.

KOŠICE. Semifinálová séria dvoch klubov oslavujúcich storočnice má po dvojzápase v Košiciach nový náboj.

Slovan Bratislava síce uspel pomerne jednoznačne v úvodných dueloch na domácom ľade, kde nastrieľal 11 gólov, no na východe sa ofenzívne hviezdy "belasých" trápili.

Štvrtý zápas vyhrali košickí hokejisti 3:1. O svojom triumfe a vyrovnaní série na 2:2 na zápasy rozhodli v presilovej hre v poslednej minúte tretej tretiny.

Podkonický: Bolo to prifilmované

Hostia namietali, že tesne pred faulom Daniela Gachulinca bol podobný moment aj na košickej strane. Ten si však rozhodcovia nevšimli.

"K tej poslednej minúte sa nebudem vyjadrovať, to nech si vyriešia kompetentní. Ten pán rozhodca by mal dostať takú pokutu, lebo to je prifilmované a takých faulov je tam milión za celý zápas.

V takomto dôležitom zápase to nemôže odpískať," hneval sa krátko po zápase tréner Slovana Andrej Podkonický.

Na tlačovej konferencii po vychladnutí emócií už hovoril diplomatickejšie.

"Tesne pred tým faulom sme mali čistý puk na hokejke ale spravili sme zbytočné zakázané uvoľnenie. Potom sa Gachulinec pošmykol a spravil faul.

V oslabení sme potom dostali blbý gól. Pri bránení sme urobili chybu a tak je to 2:2 na zápasy a začíname od znova. Musíme teraz ukázať, aký sme silný tím," vravel Podkonický.

Gachulinec ani nevedel, za čo ho vylúčili

K spornému momentu sa vyjadril aj samotný previnilec. Obranca Slovana sa dostal do kontaktu s košickým útočníkom Brianom Ihnačákom, čo rozhodcovia posúdili ako hákovanie.

Víťazný gól v presilovke strieľa Denis Paršin.
Víťazný gól v presilovke strieľa Denis Paršin. (Autor: TASR – František Iván)

"Keď to rozhodcovia odpískali, tak to faul určite bol. Trochu som sa tam pošmykol za bránou, ale ani poriadne neviem, za čo ma vylúčili," vravel sklamane Gachulinec.

Košičania strelili víťazný gól po peknej kombinácii v presilovej hre. Kapitán Michal Chovan našiel pred bránou voľného Denisa Paršina, ktorý strelou z prvej prekonal brankára Petersa.

"Je to vyrovnaná séria. Bojuje sa o každý kúsok ľadu. Ja som zatiaľ na naše mužstvo hrdý. Vidím, že všetci pracujú na sto percent.

Pomohla nám aj fantastická atmosféra. Ľudia boli neskutoční. Ďakujeme im za podporu," povedal Chovan.

Chovana sa manželka pýtala, či má 12 rokov

Vynikajúce výkony predviedol v oboch domácich zápasoch brankár Dominik Riečický. Ten sa chopil príležitosti a tímu dodal potrebnú sebadôveru.

Vo štvrtom dueli zneškodnil aj trestné strieľanie kanoniera Marcela Haščáka.

"Odchytal dva parádne zápasy. Podržal nás v ťažkých chvíľach. Zneškodnil ich nebezpečné šance a ja ho môžem iba pochváliť," zhodnotil Chovan výkon košického brankára.

Rodák zo Zvolena patrí k najskúsenejším hráčom v košickom tíme. Napriek tomu ukazuje obrovskú bojovnosť. Často sa hádže do striel súperov.

Víťazná radosť hokejistov HC Košice.
Víťazná radosť hokejistov HC Košice. (Autor: TASR – František Iván)

"Manželka sa ma doma pýtala, či mám 12 rokov, že to robím. Ja chcem spraviť maximum pre tento tím. Keď to nejde gólmi či nahrávkami, musíme hrať obetavo. O tom je play off," povedal Chovan.

Skóre duelu otvoril už v druhej minúte útočník Patrik Rogoň. Atmosféru v Steel Aréne, kde prišlo vyše osemtisíc divákov, si naplno užíval.

"Už pred zápasom, keď znie hymna, vnímame výbornú atmosféru. Potom, keď nás začne povzbudzovať celá aréna, je to niečo výnimočné.

Po dlhšom období bez divákov si môžeme konečne užívať, že sa vrátili na tribúny. Sme radi, že opäť chodia na hokej," vravel Rogoň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner Slovana sa hneval: Rozhodca by mal dostať pokutu, takých faulov je milión