Cehlárik prisľúbil účasť na majstrovstvách sveta. Sna o NHL sa nevzdáva

Peter Cehlárik.

Cehlárik prisľúbil účasť na majstrovstvách sveta. Sna o NHL sa nevzdáva

Peter Cehlárik. (Autor: TASR)
Peter Cehlárik.
Peter Cehlárik. (Autor: TASR)
Šimon Čop|19. mar 2023 o 11:35

Posledný ročník vníma, akoby to boli dve rozdielne sezóny.

Keď pred necelým rokom podpísal zmluvu vo Švajčiarsku, mal veľké očakávania. Liga, v ktorej predtým nehral, mu však nesadla a vrátil sa na miesto, kde ho dobre poznajú.

PETER CEHLÁRIK sa dočkal pekného privítania od fanúšikov aj radostnej reakcie Mareka Hrivíka. Je späť v Leksande, kde sa kedysi stal hviezdou. Podpísal dlhodobý kontrakt a od nasledujúcej sezóny chce obetovať všetko pre úspech vo švédskej SHL.

Svoju pozornosť aktuálne sústredí na majstrovstvá sveta. Pri otázke, či sa zúčastní, jednoznačne zaznelo: Rád!

Sezóna 2022/23 bola pre vás veľmi turbulentná – zmenili ste pôsobisko, bodovo ste neboli až tak produktívny. Ako ju hodnotíte?

Úprimne, vnímam to, akoby to boli dve sezóny, keďže sa mi po prvýkrát stalo, že som uprostred roka zmenil klub. Moja vízia nebola odísť zo Zugu takto skoro. Myslím si, že mi hokej vo Švajčiarsku nesadol, tamojšia liga je dosť odlišná od ostatných, v ktorých som pôsobil.

Bodovo to nebolo až také zlé, ale očakávania som mal vyššie, či už sa to týka produktivity alebo toho, ako som chcel klubu pomôcť k výhram. Ako tím sme mali dosť turbulentnú sezónu, raz sme hrali výborne, inokedy to bolo nanič.

Môj angažmán vo Švajčiarsku nebol ideálne načasovaný, no rozhodnutie skúsiť to neľutujem. Potom som sa rozhodol ísť naspäť do Švédska, kde sme sa dohodli na podmienkach a ukončil som sezónu v Leksande.

V rozhovore sa dozviete:

  • Koľko ponúk mal Cehlárik okrem Leksandu? 
  • Čo ho presvedčilo podpísať viacročný kontrakt? 
  • Ako jeho nová zmluva ovplyvní víziu zahrať si v NHL?
  • Pamätajú si ho fanúšikovia v Leksande?
  • Cíti, že ich chémia s Marekom Hrivíkom stále funguje?
  • Sledoval prvú sezónu Juraja Slafkovského v NHL?
  • Je v kontakte s národným tímom?

Švajčiarsko vás oslovilo hneď po podpise, napokon ste v Zugu neodohrali ani jednu celú sezónu. Čo nefungovalo?

Štýl hry nášho mužstva bol pre mňa novinkou. Opäť som sa musel učiť čosi nové. Za štyri roky som vystriedal štyri tímy, no nikde som nemal taký problém adaptovať sa ako vo Švajčiarsku.

Môj herný štýl sa trochu bil s tým, akým systémom hral Zug. Nevedel som sa dostávať do pozícií, z ktorých dávam góly. Nebol som tak efektívny, ako dokážem byť inde.

V máji ste po podpise povedali, že sa tešíte na Švajčiarsko aj z hľadiska života a organizácie. Ako ste si zvykli? Boli za vaším odchodom aj faktory mimo ľadu?

Vôbec nie. Život je tam skvelý. Na rozdiel od Ruska som mohol byť viac s rodinou a z hľadiska cestovania je to najjednoduchšia liga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Cehlárik prisľúbil účasť na majstrovstvách sveta. Sna o NHL sa nevzdáva