Otec hokejistu Regendu: Paľovi pomohla tvrdá práca i Craig Ramsay

Pavol Regenda oslavuje svoj prvý gól v NHL.
Pavol Regenda oslavuje svoj prvý gól v NHL. (Autor: SITA/AP)
Daniel Dedina|10. nov 2022 o 22:00

O tom, že Regenda nastúpi, sa príbuzní dozvedeli v noci.

MICHALOVCE. Vo štvrtok nadránom zažil veľký míľnik svojej kariéry. Hokejista Anaheimu Ducks Pavol Regenda strelil v stretnutí proti Minnesote Wild (1:4) svoj prvý gól v NHL.

Obrovskú radosť z neho mal nielen on, ale aj jeho rodinní príslušníci. Návrat z farmy do prvého tímu oslávil skvelým spôsobom.

„Samozrejme, máme z toho veľkú radosť. Tešíme sa z toho, ak dá gól ktorýkoľvek Slovák a ak je to náš syn, je to o to cennejšie,“ vravel pre Sportnet hrdý otec Martin Regenda.

Dedinu výkrikmi neprebudili

O tom, že Pavol Regenda po niekoľkozápasovej pauze znova nastúpi za Anaheim, sa jeho najbližší dozvedeli až v noci pred zápasom. Súboj, ktorý mal začiatok o 4.00 SEČ, sledovali v televízii.

Keď slovenský reprezentant otvoril v 34. min skóre, obyvatelia obce Hažín vraj mohli pokojne ďalej spať. Regendovci ich svojimi výkrikmi nezobudili.

„Nie, to nie. Napríklad aj brat, ktorý býva v neďalekých Michalovciach, sa o tom dozvedel až ráno. V noci som mu už nechcel volať, aby som ich nebudil. Aj ma za to ´sprdol´, že čo som mu nedal vedieť,“ zasmial sa Pavlov otec.

Ten má momentálne dostatok voľného času, keďže sa doma zotavuje po operácii žlčníka. Počas dňa tak mohol prijímať gratulácie.

VIDEO: Pavol Regenda a jeho prvý gól v NHL

„Keď známi zistili, že Paľo hral a dokonca strelil gól, hneď ráno sa mi ozývali. Všetci sa z toho tešili,“ vraví Martin Regenda.

Volať spolu ešte len budú

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Otec hokejistu Regendu: Paľovi pomohla tvrdá práca i Craig Ramsay