Ako sa Slafkovský dostal do prvého útoku? Vyžiadal si ho sám kapitán

Cole Caufield, Nick Suzuki a Juraj Slafkovský sa tešia po strelenom góle.
Cole Caufield, Nick Suzuki a Juraj Slafkovský sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. apr 2024 o 07:40

"Je to úžasný kapitán a skvelý človek," povedal o Suzukim Slafkovský.

MONTREAL. Prvý útok Montrealu Canadiens patrí v poslednom období k najstálejším a nebezpečným formáciám v NHL. Spolupráca Juraja Slafkovského, Nicka Suzukiho a Colea Caufielda prináša tímu množstvo gólov.

Toto spojenie však neúradovalo od začiatku sezóny. Suzuki s Caufieldom síce hrávali spolu od jej úvodu, avšak hľadali si ideálneho partnera. A našli ho až v jednotke draftu.

Bývalý hráč NHL Kevin Bieksa sa v známom televíznom programe Hockey Night in Canada nechal počuť, že toto spojenie je z veľkej časti prácou kapitána Nicka Suzukiho. Ten v novembri zavítal do kancelárie hlavného trénera Martina St. Louisa s tým, že chce Slafkovského do elitného útoku, aby mu pomohol s ťažkým štartom do sezóny.

Jeho zámery sa podarili. Slafkovského hra nabrala správny kurz a ťaží z toho aj Suzuki, ktorého mladý Slovák zásobuje presnými prihrávkami do gólových šancí.

"V Slafkovského hre vidím veľa. Odkedy nás spojili, správne odpovedal na výzvu nastupovať proti najlepším súperom. S ním a Coleom sme si našli chémiu a z toho pramenia naše úspechy v poslednom čase," vyjadril sa Suzuki.

Tento krok je jedným z mnohých, pre ktoré vnímajú Suzukiho ako správneho a príkladného kapitána. Hoci má iba 24 rokov, je, ako povedal skúsený Gallagher, "srdcom tímu".

Juraj Slafkovský si jeho pomoc veľmi váži.

"Vždy mi dáva rady a tipy. A vždy je na mojej strane. Aj keď chybujem, povie, aby som to hodil za hlavu, ideme ďalej," nevedel si Slafkovský vynachváliť kapitána potom, čo strelil hetrik. "Je to úžasný kapitán a skvelý človek. Mám šťastie, že môžem byť v jeho lajne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ako sa Slafkovský dostal do prvého útoku? Vyžiadal si ho sám kapitán