Nemec má väčšiu šancu na NHL, z New Jersey odchádza obranca

Damon Severson.
Damon Severson. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|9. jún 2023 o 16:30

Ofenzívne ladený obranca mieri do Columbusu.

NEWARK. Obranca Damon Severson mieri z New Jersey do Columbusu.

Devils so Seversonom podpísali osemročnú zmluvu a následne ho vymenili. Nová zmluva má dĺžku osem rokov a jej ročná hodnota je 6,25 miliónov.

Informoval o tom insider Elliotte Friedman.

New Jersey za túto výmenu získalo od "modrokabátnikov" voľbu v treťom kole draftu 2023, ktorá pôvodne patrila Calgary.

Podpis zmluvy s následnou výmenou sa v NHL udial len druhýkrát. Prvýkrát to urobilo Calgary, keď podpísalo a vymenilo Matthewa Tkachuka na Floridu.

Dvadsaťosemročný Severson doteraz iné pôsobisko v NHL nepoznal. Za "diablov" odohral počas deviatich sezón 647 zápasov so ziskom 263 bodov (58+205).

Kanaďan je ofenzívne ladený obranca s dobrou prihrávkou. Najproduktívnejší bol v ročníku 2021/22, získal 46 bodov. V uplynulej sezóne ich zaknihoval 33.

Napriek dlhému pôsobeniu v profilige, v play-off stihol odohrať len 16 zápasov, z čoho 12 bolo v sezóne 2022/23. New Jersey po rodákovi z Melville siahli v druhom kole draftu 2012 z celkového 60. miesta.

Jeho výmenou dávajú Devils šancu na miesto v zostave pre mladíkov - Američana Lukea Hughesa či slovenského obrancu Šimona Nemca.

Šanca na miesto v zámorskej profilige sa naopak zmenšila pre Samuela Kňažka, ktorý je prospektom Columbusu Blue Jackets.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nemec má väčšiu šancu na NHL, z New Jersey odchádza obranca