Extraligu bude hrať naďalej 12 tímov, posledný opäť zostúpi

Fotka zo zápasu HC MV Transport Prešov - HC Mikron Nové Zámky.
Fotka zo zápasu HC MV Transport Prešov - HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR - Veronika Mihaliková)
SITA|30. mar 2023 o 15:42

Naopak, víťaz SHL postúpi do extraligy.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) na svojom stredajšom zasadnutí schválil podmienky pre účasť klubov v slovenskej hokejovej extralige a Slovenskej hokejovej lige (SHL) v budúcej sezóne 2023/2024.

Tak ako v prípade aktuálneho ročníka platí, že záujemcovia o prihlásenie do oboch najvyšších domácich súťaží musia mať vysporiadané všetky záväzky.

Hokejové kluby z extraligy i SHL musia mať aj v nasledujúcej sezóne družstvo dorastu a najmenej jeden ďalší tím medzi juniormi, staršími alebo mladšími žiakmi.

Okrem športovo-technických musia všetci potenciálni účastníci splniť aj ekonomické podmienky na základne licenčnej smernice. Uvedené platí aj pre 2. ligu seniorov a extraligu žien.

Model dvoch najvyšších mužských hokejových súťaží na Slovensku sa v budúcom ročníku nezmení, po vzore aktuálnej sezóny víťaz SHL postúpi priamo do extraligy a posledný tím extraligovej tabuľky zostúpi do SHL.

V oboch súťažiach sú momentálne na programe zápasy semifinále play-off, no po základnej časti extraligovej sezóny 2022/2023 zostúpil do nižšej súťaže klub HC MV Transport Prešov.

VV SZĽH tiež v stredu určil, že v extraligových kluboch bude môcť v budúcom ročníku štartovať v jednom zápase najviac sedem zahraničných hráčov a v SHL štyria.

Extraligové tímy zároveň musia garantovať dve miesta hráčom do 20 rokov. V SHL musí byť vyhradených sedem miest pre hokejistov do 23 rokov, vrátane dvoch do 20 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Extraligu bude hrať naďalej 12 tímov, posledný opäť zostúpi