Kapitán Košíc spomína na prvý Winter Classic: Bol úžasný, hoci ho takmer zrušili

Kapitán HC Košice Michal Chovan (vpravo) v zápase na ľade Slovana Bratislava.
Kapitán HC Košice Michal Chovan (vpravo) v zápase na ľade Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|11. jan 2023 o 08:00

Najväčšie hokejové derby bude tentoraz iné.

"Každý si tým v detstve prešiel. Hokej sme hrávali na zamrznutých močiaroch a priehradách. Sú to krásne spomienky," hovorí pre Sportnet kapitán HC Košice MICHAL CHOVAN.

V nedeľu si po štyroch rokoch opäť zahrá súťažný zápas pod holým nebom. V súboji s odvekým rivalom si košickí hokejisti zmerajú v nedeľu sily so Slovanom Bratislava v rámci Kaufland Winter Games 2023. Najväčšie hokejové derby na Slovensku sa premiérovo od vzniku extraligy odohrá pod holým nebom.

V roku 2019 ste si zahrali v historicky prvom zápase v štýle Winter Classic na Slovensku. V drese Zvolena ste dokonca strelili úvodný gól v derby proti Banskej Bystrici. Ako si na to spomínate?

Mám to v hlave. Na niečo také sa nedá zabudnúť. Bolo to prvé Winter Classic a navyše sa mi podarilo streliť prvý gól. Spomínam, že padol z bekhendu spomedzi kruhov. Mám na to krásne spomienky, hoci podmienky neboli ideálne. Bol to úžasný zážitok.

VIDEO: Spomienka na Winter Classic Games 2019

Mnohí stretnutie pod holým nebom, ktoré sa hralo na futbalovom štadióne SNP, prirovnávali k vodnému pólu na korčuliach. Ľad sa aj s pribúdajúcim dažďom menil na vodu. Aké bolo hrať v tak extrémnych podmienkach?

Bolo to náročné. Ľad bol vo veľmi zlom stave. Všetko komplikovala aj voda z neustáleho dažďa. Hralo sa skutočne ťažko.

Myšlienka bola skvelá a organizátori urobili maximum. Žiaľ, nevyšlo počasie. Bol to asi jediný deň počas týždňa, keď tak husto pršalo. Verím, že tento rok vyjde omnoho lepšie počasie.

Čo bolo najnáročnejšie?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kapitán Košíc spomína na prvý Winter Classic: Bol úžasný, hoci ho takmer zrušili