Jeho strela musí byť využitá. Chromiaka čaká prvá sezóna medzi profesionálmi

Martin Chromiak.
Martin Chromiak. (Autor: Twitter / LA Kings)
Oh my Hockey|30. sep 2022 o 09:45

Slovák Martin Chromiak v zámorí zaujal.

LOS ANGELES. Na adresu útočníka Martina Chromiaka putujú v zámorí slová chvály. Prospekt tímu Los Angeles Kings nastúpil do jedného z prípravných zápasov A-tímu.

Zaujal ale aj na turnaji mladíkov, kde proti talentom tímu Vegas Golden Knights strelil dva góly v tretej tretine a poslal zápas do predĺženia.

Pre web LA Kings Insider si ho pochvaľoval Josh Schaefer:

"Chromiakov strelecký inštinkt je skutočná vec. Minulý rok na turnaji mladíkov v Arizone bol s troma gólmi najlepším strelcom tímu a so strieľaním gólov nečakal dlho ani teraz," chválil Slováka.

"Zapôsobil takmer stále, keď nastúpil za organizáciu Kings, či už na turnaji mladíkov, alebo v dvoch zápasoch AHL za Ontario Reign v roku 2021. V zápase mladíkov proti Vegas dvakrát skóroval, vyrovnal zápas a bol neustálou hrozbou v presilovej hre. V predĺžení v presilovke síce až tak nezaujal, ale v ofenzíve hral kľúčovú rolu," dodal Schaefer.

Chromiak doteraz pôsobil v klube Kingston Frontenacs v kanadskej juniorskej lige OHL. Väčšinu sezóny hral po boku draftovej štvortky Shanea Wrighta.

V budúcej sezóne by mohol nastupovať na farme Kings v AHL v tíme Ontario Reign. Odišiel odtiaľ český strelec Martin Frk, čím by sa mohol otvoriť priestor pre 20-ročného Slováka v prvej presilovkovej formácii a v prvom útoku.

"Chromiak síce nemá tak tvrdú strelu, ale je stále dosť dobrá na to, aby zaplnila dieru v prvej presilovke," komentoval pre portál Hockey Royalty Kyle Garcia.

"Ak nedostane miesto v prvej formácii, mal by sa dostať do druhej. Jeho strela by nemala ostať nevyužitá."

Garcia by nebol prekvapený, ak by Chromiak hrával v prvom útoku aj pri vyrovnanom počte hráčov. Myslí si, že on a T.J. Tynan by spolu mohli mať dobrú chémiu. Ale v tejto pozícii ho môže predbehnúť Samuel Fagemo.

"V každom prípade, Chromiak by mal dostať príležitosť v prvých dvoch útokoch. Pre 20-ročného hráča by to mala byť prvá sezóna medzi profesionálmi. Tímu dodá ofenzívu," zakončil svoj pohľad Garcia.

VIDEO: Martin Chromiak a skvelý nájazd v príprave na novú sezónu

Rodák z Ilavy v minulej sezóne za juniorku nazbieral 86 bodov v 60 zápasoch, strelil 44 gólov. V play off mal v jedenástich zápasoch bilanciu 12 bodov.

Los Angeles Kings ho získali v piatom kole na drafte 2020.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jeho strela musí byť využitá. Chromiaka čaká prvá sezóna medzi profesionálmi