Emotívny návrat. Fleury sa vracia do Vegas, kde vybudoval športovú komunitu

Marc-André Fleury.
Marc-André Fleury. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. jan 2022 o 14:48

Marc-André Fleury nastúpi v T-Mobile Arene.

VEGAS. Nadšenie v hokejovej komunite vo Vegas je na vrchole. Vráti sa tam prvá ikona druhého najmladšieho klubu NHL.

V T-Mobile Arene, domácom štadióne Vegas Golden Knights, nastúpi Fleury po prvý raz od odchodu z klubu do Chicaga. Zápas sa hrá 9. januára o 4.00 hod. SEČ.

"Teším sa na moment, keď si pozrie video, ktoré je preňho pripravené," prezradil Jonathan Marchessault, jeho bývalý spoluhráč. "V tomto meste vybudoval športovú kultúru. To on z nás spravil úspešné mužstvo. Mám zimomriavky už keď na to myslím."

Fleury bol hlavnou tvárou organizácie po rozširovacom drafte v roku 2017. Golden Knights ho "ulovili" z Pittsburghu, kde chytával od draftu v roku 2003.

Tretí brankár histórie s 500 výhrami v NHL sa s Vegas dostal v roku 2018 do finále bojov o Stanleyho pohár. Vlastní tri prstene pre šampióna, všetky vyhral v drese Penguins.

Kde príde, tam je miláčikom tribún. To sa potvrdilo, keď sa po prvýkrát vrátil už ako hráč Vegas do Pittsburghu. Ako vraví, verí, že tentoraz to bude podobné.

"Hlavou mi budú bežať mnohé spomienky z môjho pôsobenia tu," povedal pre Tracey Myersovú z NHL.com. "Bude pekné vidieť opäť mojich spoluhráčov, priateľov či ostatných zamestnancov klubu. A fanúšikovia? Tak tí boli ku mne vždy milí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Emotívny návrat. Fleury sa vracia do Vegas, kde vybudoval športovú komunitu