Odmietol výmenu z Bostonu do Los Angeles. Tu chcem byť, vyhlásil víťaz Vezina Trophy

Linus Ullmark.
Linus Ullmark. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. mar 2024 o 07:25

Bránkovisko Bostonu zostalo v sezóne 2023/24 nezmenené.

BOSTON. Generálni manažéri Bostonu Bruins a Los Angeles Kings sa pred uzávierkou prestupov dohodli na významnom trejde. Sťahovať sa mal brankár Linus Ullmark.

Švéd však má v zmluve modifikovanú klauzulu o nevymeniteľnosti. Mohol si vybrať 15 klubov, kam ho "medvedi" v prípade záujmu nemôžu vymeniť.

Patrilo tam aj Los Angeles. Dôvodom malo byť to, že kalifornské mesto leží na opačnom konci Spojených štátov.

Potenciálne jeden z najväčších obchodov sezóny sa teda napokon neudial. Manažment Bostonu sa Ullmarka nesnažil silou-mocou predať, a tak keď nevyšlo Los Angeles, bolo rozhodnuté, že zostane.

"Toto je tím, kde chcem byť. Mám naozaj šťastie, že môžem byť súčasťou tejto partie. Od prvého dňa to tu milujem," vyjadril sa pre The Athletic po uzávierke prestupov.

Nečudo, že oňho bol záujem. Tridsaťročný brankár vlani získal Vezinovu trofej pre najlepšieho muža na tomto poste.

"Necítil som sa ohrozený. No keď zrazu začnete registrovať, čo všetko sa hovorí, trochu to na vás zanechá dojem. Potom sa začnete zamýšľať nad svojou rodinou. Skrátka je veľa otázok, na ktoré nemáte odpovede. Som rád, že je to za nami," priznal.

Ullmark odchytal v prebiehajúcom ročníku 31 duelov, z ktorých 16 vyhral. Chytá s 91-percentnou úspešnosťou zásahov v jednom z najlepších tandemov v súčasnej NHL s Jeremym Swaymanom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odmietol výmenu z Bostonu do Los Angeles. Tu chcem byť, vyhlásil víťaz Vezina Trophy