Košičania sa zahrávajú s ohňom aj priazňou fanúšikov, Humenné ich dokonale vyškolilo

Na snímke gólová radosť hráčov HC 19 Humenné.

Košičania sa zahrávajú s ohňom aj priazňou fanúšikov, Humenné ich dokonale vyškolilo

Na snímke gólová radosť hráčov HC 19 Humenné. (Autor: TASR)
Na snímke gólová radosť hráčov HC 19 Humenné.
Na snímke gólová radosť hráčov HC 19 Humenné. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|31. dec 2023 o 09:25

Majster padá v tabuľke, nováčik sa priblížil na dostrel.

KOŠICE. Keď po prvej tretine vyhrávali Košice o dva góly, zdalo sa, že aj druhý zápas za dva dni s nováčikom z Humenného bude pre nich víťazným.

Ale v druhej tretine sa diali nevídané veci, Humenné strelilo za šesť minút štyri góly a hoci Košičania ešte stihli vyrovnať, už nedokázali strhnúť víťazstvo späť na svoju stranu.

Po druhom nešťastnom góle a nezvládnutej power play uzavreli majstrovský rok deviatou prehrou z posledných desiatich zápasov a prepadajú sa v tabuľke.

Neospravedlniteľný výkon

„Ako na zlatom podnose sme dostali vedenie 2:0. Asi sme si mysleli, že už to pôjde samo a z ničoho nič sme prehrávali. Potom sme na osem minút zapli a vyrovnali, ale zase sme si začali myslieť, že to pôjde samo. Ale nešlo.

Hrali sme osem minút v druhej, šesť v prvej, v tretej dostali nešťastný piaty gól, ktorý nás definitívne posadil na zadok a už sme sa do toho nevedeli dostať.

Pri niektorých prehrách boli tie výkony dobré a ospravedlniteľné, ale ten dnešný je určite neospravedlniteľný,“ priznal po zápase obranca Jakub Ferenc, ktorého netešil ani druhý gólový zápis sezóny.

V zápase v Humennom sa zdalo, že už si Košičania priklonili späť urazenú šťastenu, keď dôležitý tretí gól si dali Humenčania sami. Ale svojou hrou ju asi znova urazili. Aj Jaroslav Janus, ktorý po štvrtom humenskom góle opustil košickú bránku, aj Dominik Riečický dostali po jednom góle z ničoho.

Prvému sa po nešťastnom odraze puku od hrany zadného mantinelu puk od zadnej strany lapačky odrazil do siete, druhému zas po bloku strely puk zhora padal do bránkoviska a dorážajúci Lukáš Lačný ho zo vzduchu dokázal usmerniť do bránky.

Aj podľa Eduarda Šimuna si Košičania za hokej, ktorý predviedli, vyhrať nezaslúžili.

„Neviem teraz nájsť tie správne slová, ktoré by som povedal a nebol emotívny a možno aj sprostý. Tak ako sme hrali v závere druhej tretiny musíme hrať celý zápas, nielen nejaké úseky,“ poznamenal Šimun.

Kým pri predchádzajúcich prehrách fanúšikovia Košičanom tlieskali aspoň za predvedenú hru, tentoraz už dávali najavo svoju nespokojnosť a žiadali budíček.

„Je úplne iné, keď človek prehrá po dobrom výkone ako s Michalovcami či so Spišskou. Bol nás plný ľad, bojovali sme. Dnes to tam nebolo a videli to všetci, aj my.

Musíme nájsť tú správnu vlnu, lebo inak sa budú diať určite nejaké zmeny a budú problémy,“ nečudoval sa ich postoju Šimun.

VIDEO: Zostrih zo zápasu 31. kola medzi Košicami a Humenným

Ceman sľubuje vážne pohovory

Na slová svojich zverencov nadviazal aj tréner Dan Ceman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košičania sa zahrávajú s ohňom aj priazňou fanúšikov, Humenné ich dokonale vyškolilo