Slafkovský spoznal trest za narazenie súpera. Nezahrá si v najbližších zápasoch

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. nov 2022 o 21:10 (aktualizované 9. nov 2022 o 22:02)

Slovenský hokejista dostal v zápase trest 5 + do konca zápasu.

MONTREAL. Slovenský hokejista Juraj Slafkovský spoznal svoj trest za nebezpečný zákrok na Matta Luffa v zápase Detroit - Montreal.

Nezahrá si v najbližších dvoch zápasoch. Informácie priniesla webstránka NHL.

Osemnásťročný košický rodák vynechá stredajší zápas proti Vancouveru a sobotný duel proti Pittsburghu.

Najbližšie sa bude môcť vrátiť do akcie v utorok proti New Jersey. Príde aj o 10 270,28 amerických dolárov zo svojho platu.

VIDEO: Zákrok Juraja Slafkovského na Matta Luffa

Obeť nebezpečného zákroku má škaredé zranenia. Luff ide podľa oficiálneho twittrového účtu Detroitu Red Wings už vo štvrtok na operáciu pre zranenie v hornej časti tela. Mimo bude desať až dvanásť týždňov.

Oddelenie pre bezpečnosť hráčov NHL pri rozhodovaní bralo ohľad na viacero faktorov. Vysvetlilo, že zavážil fakt, že Luff bol tvárou k mantinelu otočený dlho pred faulom a Slafkovský mohol zrážku korigovať.

Ide o Slovákov prvý disciplinárny trest v zámorskej kariére.

Podľa trénera Red Wings Dereka Lalondeho je Luffovo zranenie vážne. "Nešťastný moment. Je to zákrok, ktorému sa chcete vyhnúť, presne pre to, čo sa stalo. Luff sa vážne zranil," citovala trénera oficiálna stránka nhl.com. Tvrdý zákrok kritizovali aj Luffovi spoluhráči.

"Bol to škaredý hit a myslím si, že Slafkovský to hneď vedel. Nemôžete niekoho takto naraziť. Je desivé vidieť spoluhráča alebo kohokoľvek naraziť do mantinelu týmto spôsobom," reagoval kapitán Detroitu Dylan Larkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský spoznal trest za narazenie súpera. Nezahrá si v najbližších zápasoch