Kuriózne prvenstvo. Útočník Buffala odohral 1000 zápasov, no ani jeden v play-off

Jeff Skinner.
Jeff Skinner. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|3. apr 2024 o 07:05

Klub mu prichystal ceremóniu.

BUFFALO. Noc z utorka na stredu bola v Buffale špeciálna. Ich Sabres zdolali Washington 6:2 pri veľkom jubileu.

Jeff Skinner odohral 1000. zápas v NHL. Dokázal to ako 47. stále aktívny hráč a 11. najmladší v dejinách vo veku 31 rokov a 322 dní.

Sabres si ho pred zápasom uctili slávnostným ceremoniálom. Jeho súčasťou bolo spomienkové video.

VIDEO: Ceremónia na počesť 1000. zápasu Jeffa Skinnera

"Počas kariéry musel viackrát meniť svoju hru. Sám o tom hovoril, že ako dozrieval, jeho hra sa vyvíjala. Má apetít. Chce tvoriť hru a miluje hokej," povedal o ňom kouč Buffala Don Granato.

"Keď príde na štadión, hoci vie, že sa mu práve nedarí, vždy je v dobrej nálade, čo je dôležité. Nechcete do kabíny zaniesť negatívne veci zvonku a on sa veľmi pričiňuje o to, aby každý myslel pozitívne," opísal jeho kvality lídra Tage Thompson.

Líder "šablí" si v kariére preskákal úspechmi aj pádmi. Jej prvú polovicu strávil v Caroline a potom ho získalo Buffalo, kde však napriek deväťmiliónovému platu zažil aj tragické sezóny, v ktorých nazbieral 14 resp. 23 bodov.

V posledných rokoch sa však etabloval ako líder. Vlani po prvý raz v kariére zbieral viac ako bod na zápas a v prebiehajúcej sezóne má 45 (24+21) bodov v 68 dueloch.

Kanaďan zaznamenal v 1000 stretnutiach 669 bodov za 357 gólov a 312 asistencií. V jubilejnom zápase sa nepresadil.

Napriek skutočnosti, že hrá v NHL už 14. sezónu, ešte neodohral ani jeden zápas v play-off. Momentálne sa zdá, že sa to nezmení ani tentoraz. Je prvým hráčom v histórii NHL bez zápasu vo vyraďovačke po 1000 dueloch v súťaži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kuriózne prvenstvo. Útočník Buffala odohral 1000 zápasov, no ani jeden v play-off