Jágr ostro skritizoval české médiá: Nechcel som reagovať, ale musím

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR)
Michal Šášky|15. okt 2022 o 18:06

Fyzioterapeut bol vraj omylom.

KLADNO. Päťdesiatročný Jaromír Jágr sa opäť objavil pri prvom mužstve extraligového Kladna. Korčule však nechal v skrinke, len sa v civile postavil na lavičku tímu.

Funkcia majiteľa klubu Rytíři Kladno však prítomnosť na lavičke neumožňuje, čo zaujalo aj české médiá.

V zápise o stretnutí bola hokejová legenda vedená ako fyzioterapeut. Boli tam však ďalšie iné nezrovnalosti.

Tréner Otakar Vejvoda bol napríklad funkcionárom, vedúci tímu Václav Blažek zas hlavný tréner a kouč brankárov Radek Jirátko bol vedúcim tímu.

Hovorca klubu Lukáš Jůdl vysvetlil zámeny funkcií aj administratívnymi problémami. Tréner Vejvoda totiž musí počkať, aby v Česku uznali licenciu, ktorú si spravil vo Švédsku.

Vysvetlil aj prítomnosť Jágra na lavičke ako fyzioterapeuta: "Jarda má túto funkciu v zápise, aby mohol byť prítomný na striedačke, nič v tom nie je," vravel hovorca klubu z Kladna.

Iný názor na situáciu má však samotný Jágr, ktorý reagoval na kritické komentáre a texty v českých médiách.

Na sociálnu sieť uverejnil screenshot článku webu Sport.cz s nadpisom: "Zbláznili sa v Kladne?! Jágr už nie je vedený ako hráč ani ako majiteľ. Je z neho fyzioterapeut".

"Zaráža ma, že sa z takej banálnej chyby robí senzácia a vôbec nechápem, prečo niečo také má niekto potrebu viac rozoberať. To tak túžite po čítanosti? Kde je nejaká zodpovednosť, že to, čo kto napíše, je pravda? Nechcel som to ani komentovať, aj tak to nič nezmení, ale už ma niektorí ľudia začínajú s..ť," ostro reagoval Jágr.

Vo vysvetlení situácie sa však nezhodol s hovorcom svojho vlastného klubu. Podľa vyjadrení Jágra bol ako fyzioterapeut vedený len omylom a mal byť funkcionárom.

"Došlo jednoducho k chybe, keď sa pri zostavovaní zápisu omylom kliklo na inú možnosť vo výbere funkcie. To sa jednoducho stáva, chyby robíme všetci," vravel Jágr, ktorý pripomína, že má plné právo stáť na lavičke tímu:

"Ako víťaz olympiády som dostal trénerskú licenciu C+ a mám funkcionársky preukaz k tomu, aby som mohol byť s tímom behom zápasu na striedačke," dodal.

Na záver poslal odkaz aj hokejovým fanúšikom, ktorí ho za prítomnosť na striedačke takisto podrobili kritike: "Vy, ktorí nás, mňa, za lživé články nazývate podvodníkmi - nesúďte deň pred večerom," uzavrel Jágr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jágr ostro skritizoval české médiá: Nechcel som reagovať, ale musím