Rozprávka so smutným koncom. Lídri Floridy hrali cez zlomené chodidlá či hrudník

Hokejisti Floridy Panthers.
Hokejisti Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|14. jún 2023 o 14:15

Lídri mužstva veria, že ich táto skúsenosť posilní.

SUNRISE. Na konci každého finále musí zostať jeden víťaz a jeden porazený. Tak to v športe chodí. Úspešnejší tím vždy zatieni ten menej úspešný.

A to napriek tomu, že už len samotná účasť v boji o titul je veľkým úspechom.

V NHL to platí dvojnásobne. Prebojovať sa do záverečného súboja popri konkurencii 32 tímov je hektická a náročná úloha. Liga je extrémne nevyspytateľná.

V ročníku 2022/23 to potvrdili Florida Panthers. Do play-off sa dostali na poslednú chvíľu z poslednej postupovej pozície.

Vyradili však suverénny Boston, prešli aj cez postupom nabudené Toronto a v najkratšom možnom čase zdolali v konferenčnom finále Carolinu.

Vo finále im však došla šťava.

Agónia v závere

Cats sa museli skloniť pred suverénnymi Vegas Golden Knights. Víťaz Západnej konferencie ani raz v celom play-off nečelil vypadnutiu a nezmenili to ani Panthers, ktorí medzi 27. aprílom a 25. májom prehrali len jeden zápas.

Vo finále sa trápili v zakončení. V troch zápasoch dali po dva góly, pri jedinej výhre strelili tri. Rovnako trikrát skórovali aj v rozhodujúcom stretnutí.

Inkasovali však deväťkrát.

„Zlatí rytieri“ úplne zrušili čaro Sergeja Bobrovského a natvrdo odhalili všetky chyby defenzívy súpera. V piatich dueloch finálovej série Cats dostali až 26 gólov.

Posledný zápas bol doslova agóniou. Deväťgólový zápas málokedy vidíme aj v základnej časti, nie to ešte vo finále Stanleyho pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rozprávka so smutným koncom. Lídri Floridy hrali cez zlomené chodidlá či hrudník