Slafkovský? Pôsobí lenivo, potrebuje trénera na korčuľovanie, vraví fínsky expert

Juraj Slafkovský v drese TPS Turku.
Juraj Slafkovský v drese TPS Turku. (Autor: Twitter HC TPS)
Patrik Fotta|25. mar 2022 o 23:50

Ako vidí Juraja Slafkovského fínsky hokejový expert?

Vo Fínsku patrí medzi uznávaných hokejových odborníkov. Dlhé roky pôsobil ako tréner v najvyššej fínskej Liige. V súčasnosti zastáva pozíciu hokejového experta. Zúčastnil sa aj na ZOH v Pekingu, kde si fínski hokejisti vybojovali zlaté medaily. Rodák z Helsínk pozorne sleduje aj situáciu okolo talentovaného slovenského útočníka Juraja Slafkovského.

"Ak by hral vo Fínsku v inom tíme, ako je TPS Turku, boli by jeho štatistiky ešte omnoho lepšie," povedal v rozhovore pre Sportnet ISMO LEHKONEN.

S tímom NHL Montreal Canadiens, v ktorom váš syn Artturi odohral šesť sezón, ste často v kontakte. V lete sa na ich štadióne uskutoční draft. Montreal patrí medzi tímy, ktoré si budú vyberať medzi prvými. Pýtali sa na váš názor na Juraja Slafkovského?

Každý sa ma neho vypytuje, dokonca aj z iných tímov NHL. Chcú vedieť, aký typ hráča je. Väčšinou im dám jednoduchú odpoveď. Je to veľmi dobre fyzicky stavaný hráč, mali by ste po ňom siahnuť. Som presvedčený o tom, že Slafkovského si niektorý tím vyberie v prvej päťke draftovaných hráčov. Dokonca je veľmi pravdepodobné, že sa dostane do TOP trojky.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Ako vnímajú Slafkovského médiá a fanúšikovia vo Fínsku?
  • Prečo je pre mladého Slováka náročné zvyknúť si na štýl, ktorým hrá Turku?
  • Je lepší ako jeho fínski rovesníci?
  • Ktorého útočníka NHL mu svojou hrou pripomína?
  • Na akých herných činnostiach musí Slafkovský zapracovať, aby sa dokázal presadiť v NHL?
  • Čo sú jeho najsilnejšie stránky, vďaka ktorým dokázal upútať skautov?

Bol by z vášho pohľadu Montreal vhodným tímom pre talentovaného Slováka?

Momentálne nemajú v kádri medzi svojimi nádejami podobného útočníka, ktorý by bol takto fyzicky zdatný. Určite by sa im hodil.

Montreal je hokejové mesto. Z pohľadu hráča je veľmi náročné tam pôsobiť. Je tam obrovský tlak zo strany fanúšikov a médií. Vo svete asi niet iného hokejového tímu, okolo ktorého by bola tak enormná pozornosť.

Na každý ich tréning chodia desiatky novinárov a reportéri z piatich televíznych staníc. A to sa deje 24 hodín sedem dní v týždni. Bežne majú na tréningoch okolo päťtisíc fanúšikov. Dalo by sa to prirovnať k záujmu, ktorý zažívajú futbalisti Barcelony či Realu Madrid.

Fínski novinári počas olympiády kritizovali TPS Turku a poukazovali na to, že Slafkovský nemá v klube väčší priestor. Zmenilo sa niečo po jeho návrate z Pekingu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov