Senzácia dokonaná. Mešár zavesil v rozhodujúcom dueli, vyradil favorita na titul

Filip Mešár sa so spoluhráčmi z Kitcheneru raduje z gólu.
Filip Mešár sa so spoluhráčmi z Kitcheneru raduje z gólu. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Oh my Hockey|7. apr 2023 o 07:40

Pre Honzeka a Petrovského sa sezóna končí.

KITCHENER. Takýto priebeh série by čakal málokto. Hráči aj fanúšikovia Kitcheneru Rangers zažívajú po sklamaní v základnej časti rozprávku. "Jazdci" postupujú do druhého kola play off OHL.

V prvom kole hrali ako posledný postupujúci s víťazom základnej časti Windsorom. Ten mal v mužstve aj hviezdy ako Shane Wright.

Ešte nikdy v histórii Ontario Hockey League sa nestalo, že ôsme nasadené mužstvo porazilo prvé 4:0 na zápasy. Kitchener je prvý v dejinách.

V rozhodujúcom stretnutí zdolali Spitfires presvedčivo 5:1. Prvý gól aj bod v play off si pripísal Filip Mešár, ktorý presným švihom z prvej nedal brankárovi súpera nijakú šancu.

VIDEO: Gól Filipa Mešára proti Windsoru

Pri postupe zaznamenal aj dve plusky. V útoku bol aktívny, šiel si za gólom. Vystrelil štyrikrát, súpera teda ohrozil najviac z tímu.

Naopak, klubová sezóna sa definitívne skončila pre Samuela Honzeka. Do štvrtého zápasu série proti topfavoritovi z Kamloops dal všetko. Pri prehre 4:5 po predĺžení trikrát asistoval.

Z postupu sa ale podľa predpokladov teší Jakub Demek. Blazers, ktorí nad Honzekovým Vancouverom vyhrali 4:0 na zápasy, patria k ašpirantom na Memorial Cup.

Koniec sezóny zakúša aj Servác Petrovský, ktorého Owen Sound prehral vo štvrtom zápase proti Londonu Knights 0:5. V play off zaznamenal dva body za gól a asistenciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»OHL»Senzácia dokonaná. Mešár zavesil v rozhodujúcom dueli, vyradil favorita na titul