VIDEO: Neuveriteľné gesto fair-play. Slovenský brankár ukázal charakter

Slovenský brankár Denis Godla v drese Litvínova.
Slovenský brankár Denis Godla v drese Litvínova. (Autor: HC Verva Litvínov)
Sportnet|7. jan 2023 o 13:15

Denis Godla odvolal vylúčenie svojho krajana.

TŘINEC. Extraligový súboj medzi Třincom a Litvínovom bol práve v polovici. Domáci dostali dvojminútovú presilovku piatich proti trom.

Už v tom čase viedli 2:1 zásluhou dvoch gólov Marka Daňa. Stav znížil na konci úvodnej tretiny ďalší Slovák Matúš Sukeľ.

Hokejisti Třinca dostali ideálnu príležitosť zvýšiť vedenie a priblížiť sa k víťazstvu. Už po dvadsiatich sekundách však rozhodcovia posielali na trestnú lavicu Tomáša Marcinka.

Skúsený slovenský útočník dobiedzal do hosťujúceho brankára Denisa Godlu, čo arbitri vyhodnotili ako sekanie. Marcinko nad ich verdiktom neveriacky krútil hlavou.

V tom sa však 27-ročný brankár z Kežmarku obrátil na rozhodcov a priznal, že sa Marcinko žiadneho nedovoleného zákroku nedopustil.

"Denis Godla teraz ukázal neuveriteľné gesto fair-play. Minútu a 39 sekúnd pred koncom třineckej presilovky 5 na 3 odmietol vylúčenie Tomáša Marcinka. Klobúk dole za reakciu litvínovského brankára," hovoril komentátor v priamom prenose.

„Urobil som to, čo som považoval za vhodné a nakoniec sa to možno aj vyplatilo,“ cituje iSport.cz Godlu, ktorý napokon počas zvyšku oslabenia neinkasoval.

VIDEO: Denis Godla a jeho gesto fair-play v zápase Třinec - Litvínov

„Možno som aj cítil nejakú malú sekeru, ale trochu som to prihral, tak som vylúčenie radšej odvolal,“ popisoval situáciu. „Puk som nevidel, pustil som hokejku a v tom rozhodca zdvihol ruku. Tak som mu povedal, že to nebolo až také vážne, že to nebola sekera. Aj keď, možno bola. Neviem. Musím sa na to ešte pozrieť.“

Slovákov čin ocenil aj tréner Litvínova Karel Mlejnek. „Jeho gesto? Otázka je, či chcel chytať päť na troch alebo štyria na troch. Ale to si robím srandu,“ hovoril po zápase.

„To sa naozaj za takého stavu a situácie nevidí často,“ pridal sa slovenský tréner Třinca Vladimír Országh. „Denisa poznám, je to charakterný človek.“

Zo strany súpera sa dočkal veľkej pochvaly. Krajan Marko Daňo mu za to dokonca sľúbil aj odmenu. „Klobúk dolu pred Godličom. Poznám ho, je to veľké gesto. Navyše, v oslabení troch proti piatim! Má u mňa nejaké pivko, keď sa stretneme,“ usmial sa.

„Hej? Tak dúfam, že niečo pošle, keď to už povedal,“ zasmial sa pred novinármi brankár.

Godla hokejovo vyrastal v Kežmarku a Spišskej Novej Vsi, v mladom veku zamieril do Slovana Bratislava. Pôsobil aj vo Fínsku a posledné štyri sezóny chytá českú extraligu. Tretí ročník pôsobí v Litvínove.

V roku 2015 získal ako prvý Slovák ocenenie pre najlepšieho brankára na MS hráčov do 20 rokov, na práve skončenom šampionáte ho napodobnil Adam Gajan.

Třinec napokon zvíťazil nad Litvínovom až 3:2 po predĺžení. Aj štvrtý gól v riadnom hracom čase strelil Slovák, konkrétne Andrej Kudrna. V extra čase rozhodol Čech Andrej Nestrašil.

Litvínov bojuje o účasť v 12-člennom play-off, keď figuruje na jedenástom mieste. Od posledného Kladna ho pred zápasom delili len tri body. Třinec je tretí, no s veľkou bodovou stratou na elitné duo extraligy.

Spomínaný dvojgólový Marko Daňo sa vyhupol na štvrté miesto v hodnotení produktivity súťaže (32 bodov, 19+13).

Tabuľka českej Tipsport extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»VIDEO: Neuveriteľné gesto fair-play. Slovenský brankár ukázal charakter