Chuťovky z NHLky: Nemec či Tatar sa spájajú s trejdom. Odídu do Kalifornie?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.

Chuťovky z NHLky: Nemec či Tatar sa spájajú s trejdom. Odídu do Kalifornie?

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: Twitter New Jersey Devils)
Šimon Čop|2. feb 2023 o 09:00

Okruh kandidátov na výmenu sa dennodenne mení, niekedy aj zraneniami.

NEW YORK. Záverečný deň prestupového trhu sa nám pomaly blíži. Nastane tretieho marca.

Zostáva teda ešte celý mesiac, no už teraz sú známe mená viacerých kandidátov na výmenu. Toto obdobie je charakteristické uletenými špekuláciami.

Slovákov by aktuálne mal zaujímať predovšetkým Timo Meier. O Švajčiara majú záujem New Jersey Devils. Boli by ochotní obetovať Tatara či Nemca?

V dnešných chuťovkách sa dočítate aj o bizarnom návrhu na výmenu Slafkovského, mýtoch o New Yorku Islanders a ich generálnom manažérovi, signáli o definitívnom konci kariéry Careyho Pricea alebo o tom, podľa čoho sa Montreal Canadiens riadili pri povolávaní z juniorskej súťaže.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Timo Meier, elitný švajčiarsky forvard (zatiaľ) v službách San Jose, by sa čoskoro mohol sťahovať. Nemá zmluvu a pre tímy, ktoré poškuľujú po zlepšení pred play off, bude výbornou posilou.

V 51 dueloch aktuálnej sezóny pozbieral 48 bodov, z toho 28 gólov. Je najproduktívnejším útočníkom „žralokov“.

Tí sa nebudú báť vymeniť ho. Za hráča bez zmluvy môžu dostať výbornú protihodnotu, keďže bude obmedzene voľným hráčom a existuje hneď niekoľko potenciálnych kupcov. Sharks cielia hlavne na budúcnosť, nemajú dôvod ho nasilu držať v organizácii - zvlášť, keď jeho ďalšia kvalifikačná ponuka je na úrovni 10 miliónov dolárov.

Kto by ho mohol získať? Špekuluje sa o Seattli či New Yorku Rangers.

Timo Meier.
Timo Meier. (Autor: TASR/AP)

2. Najvážnejším záujemcom by však mali byť New Jersey Devils. A v predpovedaných protihodnotách sa objavili aj slovenské mená Šimon Nemec a Tomáš Tatar.

Počítať sa dá hlavne s druhým menovaným. Známy blog pucksandpitchforks.com vidí realisticky príchod Meiera za prospekta Alexandra Holtza, voľbu v prvom kole draftu 2023 a Tatara.

Realistickým scenárom by mohlo byť nasledovné: Slovenský útočník bude vytrejdovaný, aby si Devils uvoľnili priestor pod stropom. Následne ho Sharks vymenia do klubu, ktorý smeruje do play off, keďže ho v momentálnej situácii nepotrebujú.

3. Rád by som dodal, že Tatar je herne vynikajúcim hráčom, čo potvrdzujú aj pokročilé metriky. Záhadou zostáva, prečo zbiera najmä v posledných rokoch tak málo bodov.

4. Zaznamenal som i divoké predikcie, ktoré do Kalifornie posielajú Šimona Nemca. Osobne však neverím, že budú „diabli“ ochotní vzdať sa draftovej dvojky len niekoľko mesiacov po drafte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Nemec či Tatar sa spájajú s trejdom. Odídu do Kalifornie?