Chuťovky z NHLky: Ako Taylor Swift (ne)fandí Jurajovi Slafkovskému

Taylor Swift je podľa žartu veľká fanúšička Juraja Slafkovského.

Chuťovky z NHLky: Ako Taylor Swift (ne)fandí Jurajovi Slafkovskému

Taylor Swift je podľa žartu veľká fanúšička Juraja Slafkovského. (Autor: TASR/AP, Twitter)
Taylor Swift je podľa žartu veľká fanúšička Juraja Slafkovského.
Taylor Swift je podľa žartu veľká fanúšička Juraja Slafkovského. (Autor: TASR/AP, Twitter)
Šimon Čop|11. jan 2024 o 15:05

Slafkovský piluje strelu pod drobnohľadom jedného z najpovolanejších odborníkov.

NEW YORK. Doba internetu je veľmi špecifická. Niekto vytvorí nevinný žartík a nakoniec je z toho titulná správa mnohých médií. 

Tento fenomén, pochopiteľne, neminul ani hokej. Zrejme sa aj vám zobrazila správa o tom, ako speváčka Taylor Swift obdivne hovorí o Jurajovi Slafkovskom a dodáva, že zaňho bude hlasovať, aby sa dostal do zápasu hviezd. 

Kým na tomto sa môžeme zasmiať, je pravda, že sociálne siete môžu spôsobiť aj množstvo problémov. Pociťujú ich najmä mladí hráči. Aj o vlne urážok, ktoré pocítili Oliver Bonk, Kasper Halttunen či Maxim Štrbák na MS do 20 rokov, je dvanásty podcast Chuťovky z NHLky. 

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Musím priznať, že počas vianočných sviatkov, ktoré som strávil v Göteborgu, som nemal možnosť sledovať NHL tak detailne ako bežne. Preto majú dvanáste Chuťovky v tejto sezóne trochu “juniorský nádych”. 

Prispeli k tomu aj okolnosti. Najmä skutočnosť, že Cutter Gauthier, najlepší útočník MS do 20 rokov, odmietol podpísať zmluvu s Philadelphiou a vydupal si prestup. 

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1. “V poslednom čase som videla pár zápasov NHL a zaujal ma krídelník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský. Na svoj vek hrá veľmi pôsobivo aj napriek výzvam, ktorým musí čeliť. Budem zaňho hlasovať v nominácii na zápas hviezd.” 

Takéto slová mala vyrieknuť jedna z najslávnejších speváčok súčasnosti Taylor Swift pre Entertainment Tonight. Správa sa objavila na sociálnej sieti X. 

Dopĺňala ju fotografia Swift s dresom Juraja Slafkovského. Tvárila sa vierohodne, a tak ju ako pravdivú prebralo aj niekoľko slovenských médií. 

Napokon sa z nej vykľul žartík a vzhľadom na odozvu mimoriadne vydarený. Prihlásil sa k nemu satirický účet Bring Arber Back!!!. Priložená fotografia bola upravená, jej originál sa na Twitteri objavil ešte v máji 2014, keď mal Slafkovský 10 rokov.

2. Príspevok bol skvelou reklamou na stále aktuálnu možnosť zvoliť si účastníkov All-Star Game. Víkend hviezd zažije 12 hokejistov, ktorých doň pošlú fanúšikovia prostredníctvom hlasovania na oficiálnom ligovom webe. Títo dvanásti doplnia 32 účastníkov vybraných z každej organizácie vedením NHL. 

Podľa prvých výsledkov nie je Slafkovský medzi 15 vyvolenými korčuliarmi. Ak by sa však slovenskí fanúšikovia zmobilizovali, verím, že by ho tam mohli dostať podobne, ako sa to kedysi podarilo Lotyšom v prípade Zemgusa Girgensonsa.

3. Tohtoročný Zápas hviezd sa uskutoční v Toronte počas prvého februárového víkendu. Akcia potrvá až tri dni. 

Dôvodom dlhšieho trvania akcie je draft súpisiek. Pred zápasom hviezd budú určení štyria kapitáni, ktorí si následne prostredníctvom tohto draftu zvolia spoluhráčov. 

Osobne sa mi nápad prekopať koncept víkendu hviezd páči. V posledných rokoch boli pokusy NHL o jeho spopularizovanie neúspešné, ale draft už v minulosti zafungoval. 

4. Ešte sa na malú chvíľku vrátime späť k Slafkovskému.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Ako Taylor Swift (ne)fandí Jurajovi Slafkovskému