V San Jose nemajú po manažérovi ani trénera. Doterajšieho vyhodili

Bob Boughner na lavičke San Jose Sharks.
Bob Boughner na lavičke San Jose Sharks. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|2. júl 2022 o 09:00

Bob Boughner končí na lavičke San Jose Sharks.

SAN JOSE. Klub San Jose Sharks vyhodil trénera Boba Boughnera. Spolu s ním skončili aj traja asistenti - John Madden, John MacLean a Dan Darrow.

Boughner trénoval "žralokov" počas posledných troch sezón. Jeho bilancia bola 67 výhier, 85 prehier a 23 prehier po predĺžení alebo nájazdoch.

51-ročný tréner má celkovo v NHL bilanciu 147 výhier, 147 prehier a 45 prehier po predĺžení. Doteraz netrénoval tím v play off.

"Ešte do včera boli našimi trénermi," hovoril na tlačovej konferencii asistent generálneho manažéra Joe Will. "Bolo veľa vecí, s ktorými mohli byť spokojní, ale keď hĺbkovo hodnotíme rôzne oblasti, prichádzame na to, že tím potrebuje nový čerstvý začiatok s novým generálnym manažérom a trénerom."

Joe Will pôsobí len ako asistent a klub hľadá nového generálneho manažéra. Zatiaľ nie je známe, kto ním bude, ale malo by ísť o človeka, ktorý v tejto roli doteraz nepôsobil. Insider Kevin Weeks povedal, že dvaja hlavní kandidáti sú Ray Whitney a Mike Grier.

Klub takisto nevymenoval náhradu za Boughnera na pozícii hlavného trénera.

Sharks v minulej sezóne skončili na 12. mieste v Západnej konferencii. V 82 zápasoch získali 77 bodov a na play off im chýbalo 20 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V San Jose nemajú po manažérovi ani trénera. Doterajšieho vyhodili