Smutný koniec obra v bráne. Ben Bishop musí ukončiť kariéru

Oh my Hockey|12. dec 2021 o 11:16

Ben Bishop sa už do NHL podľa manažéra Jima Nilla nevráti.

DALLAS. Po jedenástich sezónach v NHL stratil americký brankár šancu vrátiť sa tam. Ben Bishop je nútený ukončiť kariéru potom, čo ho zranenie kolena definitívne vyradilo z hry.

Minulý rok ho Dallas Stars umiestnili na listinu dlhodobo zranených hráčov. 21. októbra 2020 mal operovaný roztrhnutý meniskus v pravom kolene. Odvtedy pracoval na návrate k tímu.

„Je to pre nás veľmi veľká strata a ťažký deň pre Bena,“ informoval o rozhodnutí generálny manažér Dallasu Jim Nill.

„Mal za sebou náročný rok, keď sa pokúšal rehabilitovať. Boli chvíle, keď sa cítil dobre a boli aj tie horšie, stále však dúfal v návrat. Ale na konci to celé došlo až k tomuto.“

Do hry sa brankár snažil vrátiť v AHL v tíme Texas Stars minulý týždeň. V zápase však inkasoval osem gólov z 34 striel.

„Chceli sme to skúsiť, ale hneď po zápase vedel, ako sa rozhodne,“ povedal Nill. „Robil všetko pre to, aby sa vrátil, skúsil jeden zápas, ale vidíme, že to nepôjde.“

Bishopa si v roku 2005 vybrali St. Louis Blues v treťom kole draftu. Odvtedy nastúpil za St. Louis, Ottawu, Tampu, Los Angeles a Dallas.

V NHL odchytal 413 stretnutí, 222 vyhral, 33-krát vychytal čisté konto. Jeho kariérna úspešnosť zákrokov je na solídnej úrovni 92,1 % a v priemere inkasoval 2,32 gólu na zápas.

Trikrát sa dostal do finálnej trojice v hlasovaní o Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára. V roku 2015 pomohol Tampe dostať sa do finále Stanley Cupu, kde podľahli Chicagu.

„Bolí to. Cítim sa preto hrozne, pretože je to skvelý človek.“ povedal tréner Dallasu Rick Bowness. „Keď je zdravý, patrí medzi top troch brankárov ligy.“

„Som devastovaný kvôli nemu a jeho rodine. Viem, že ešte chcel hrať, ale zabránili tomu tieto nešťastné udalosti,“ uzavrel Bowness, ktorý ho trénoval aj pri finále play-off v Tampe.

"Big Ben" definitívne opúšťa NHL. Do jej histórie sa s 201 centimetrami zapísal ako najvyšší brankár v dejinách súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Smutný koniec obra v bráne. Ben Bishop musí ukončiť kariéru