Vráti sa NHL do Atlanty po tretí raz? Problémy sa dajú prekonať, vraví vedenie

Boris Valábik ako hráč Atlanty Thrashers.
Boris Valábik ako hráč Atlanty Thrashers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. sep 2023 o 06:28

Atlanta patrí medzi kandidátske mestá pri rozširovaní súťaže alebo presťahovaní niektorého z klubov.

ATLANTA. Vedenie NHL má zjavne obľúbené destinácie, o ktorých rozmýšľa aj po nevydarených pokusoch. Takto by sme mohli nazvať Atlantu, ktorej ani po dvoch sťahovaniach nehovoria jednoznačné nie.

Zástupca komisára Bill Daly povedal, že liga nemá žiadne plány na presťahovanie alebo rozšírenie, ale verí, že hlavné mesto Georgie by mohlo byť vhodným miestom pre nový tím 12 rokov po presťahovaní Thrashers do Kanady.

"Myslím si, že niektoré problémy, ktoré sme v minulosti v Atlante zaznamenali, sa dajú prekonať," povedal Daly v utorok Gregovi Wyshynskému z ESPN.

"Myslím si, že časy sa dosť zmenili a demografia trhu sa za posledné obdobie dramaticky zmenila. V Atlante je teraz veľa väčších podnikov."

NHL sa prvýkrát vydala do Atlanty v roku 1972, kde Flames hrali do roku 1980, než sa presťahovali do Calgary. Thrashers vstúpili do ligy v roku 1999, ale v roku 2011 sa z nich stal Winnipeg Jets.

Nedávny úspech Vegas Golden Knights a Seattle Kraken - 31. a 32. tímu NHL - vyvolal väčší záujem potenciálnych majiteľov, poznamenal Daly.

"Existujú potenciálne trhy, ktoré môžu byť vhodné pre hokej NHL, takže naša politika je skutočne politikou otvorených dverí," povedal.

"Ak máte záujem a máte plán, príďte za nami a určite to potom vyhodnotíme. Ak to bude zaujímavé, možno do toho pôjdeme."

Ako potenciálne miesto pre rozšírenie NHL či presťahovanie Arizony sa v ostatnom období často spomínalo Salt Lake City. Majiteľ tamojších Utah Jazz (NBA) Ryan Smith sa vyjadril, že by mal záujem založiť tu profesionálny hokejový klub.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vráti sa NHL do Atlanty po tretí raz? Problémy sa dajú prekonať, vraví vedenie