História dvoch „H“ sa opakovala

Znova vyhrali. Hrabušice po dvoch rokoch opäť zvíťazili najtesnejšie 1:0.
Znova vyhrali. Hrabušice po dvoch rokoch opäť zvíťazili najtesnejšie 1:0. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|15. aug 2011 o 00:00

Šláger piatoligovej podtatranskej súťaže sa hral v nedeľu v Harichovciach. Po kratšej odmlke na seba narazili dvaja veľkí rivali. Spokojnejší odchádzali po najtesnejšom výsledku hostia z Hrabušíc.



HARICHOVCE. Hovorí sa, že do roka a dňa. V prípade spišského derby Harichovce – Hrabušice to bolo do dvoch rokov a do dňa. Pred dvoma sezónami o postup bojujúce Hrabušice zvíťazili najtesnejším výsledkom 1:0. A história sa opakovala.

Štvrtoligové skúsenosti

Súboj dvoch „H“ pritiahol do Harichoviec početnú divácku kulisu. Po stretnutí väčšina uznala zaslúžené tri body pre hostí.

„Bolo vidieť, že na našom trávniku sa predstavil súper, ktorý ešte nedávno pôsobil vo štvrtej lige. Na ich hre bolo vidieť, že sú o niečo lepší, hoci našim chlapcom nemôžem v žiadnom prípade vytknúť snahu a bojovnosť. Štvrtoligové skúsenosti bolo dosť vidieť – výbušnosť v strede poľa a kombinačnú hru,“ skonštatoval po stretnutí najmladší predseda klubu na Spiši ŠK Harichovce Tomáš Šefčík, ktorý s nulou na konte po dvoch kolách isto nerátal.

„Po prvých dvoch zápasoch máme na svojom konte nula budov. Už konečne v treťom kole by sme chceli zabodovať naplno. Sme síce na začiatku sezóny, no naším cieľom je pohybovať sa v hornej časti tabuľky,“ uviedol predseda T. Šefčík

Zaslúžene

Hrabušice v prvom kole doma len remizovali. Všetko si to vynahradili v Harichovciach, odkiaľ brali všetky body.
„Dobrý súper, perfektný trávnik, ideálne počasie, radosť hrať,“ krátko a múdro vystihol derby atmosféru Peter Dičák z Hrabušíc.

„Harichovčania nás ničím neprekvapili. Myslím si, že zaslúžene zvíťazilo lepšie mužstvo,“ spokojne skonštatoval hrajúci šéf klubu a rovnako stručne aj opísal hrabušické ciele v staronovej súťaži. „Náš cieľ – hrať o špicu tabuľky!“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»História dvoch „H“ sa opakovala