Hiddink zvažuje dlhodobejšiu spoluprácu s Chelsea

Guus Hiddink
Guus Hiddink (Autor: ap)
SITA|28. mar 2009 o 12:22

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Guus Hiddink v sobotu naznačil, že by mohol pôsobiť v štruktúrach "The Blues" aj po skončení sezóny 2008/2009.

LONDÝN,

Šesťdesiatdvaročného Holanďana, ktorý zároveň koučuje aj ruskú reprezentáciu, tím zo Stamford Bridge angažoval ako náhradu za Luiza Felipeho Scolariho. Hiddink má s Chelsea platnú zmluvu iba do 31. mája 2009 a pôvodne sa aj sám vyjadroval v tom zmysle, že nemá záujem o dlhodobejšiu spoluprácu. Výborné výsledky mužstva okolo kapitána Johna Terryho pod vedením skúseného lodivoda však dali vzniknúť špekuláciám o jeho budúcnosti. "Vedenie Chelsea má záujem o moje služby aj po 31. máji. Ponúkli mi pozíciu konzultanta, uvidím ako sa celá situácia vyvinie, možno by som bol v tej úlohe pre Chelsea užitočný," povedal v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka The Daily Mail rodák z Varsseveldu.

Proti Hiddinkovej dvojúlohe nenamieta ani generálny sekretár Ruskej futbalovej federácie Alexej Sorokin: "Ak má Chelsea záujem o ďalšiu spoluprácu, sme o tom pripravení rokovať s majiteľmi. Nemáme s tým žiaden problém, ten by vznikol, ak by koučoval ruské mužstvo a zároveň aj reprezentáciu - vtedy by hrozilo, že by uprednostňoval svojich klubových zverencov. Je to skúsený a zodpovedný tréner, ktorý tvrdí, že zvláda oba svoje úväzky a my nemáme dôvod neveriť mu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hiddink zvažuje dlhodobejšiu spoluprácu s Chelsea