Hiddink chce priniesť do Chelsea tímového ducha

TASR|13. feb 2009 o 11:52

Futbalový tréner Guus Hiddink konštatoval po prvom tréningu s jeho novými zverencami, že ho uchvátilo niekoľko hráčov.

LONDÝN. Futbalový tréner Guus Hiddink konštatoval po prvom tréningu s jeho novými zverencami, že ho uchvátilo niekoľko hráčov, no ako celok chýba Chelsea Londýn tímový duch.

Holandský svetobežník zasadol na lavičku londýnskeho klubu iba tento týždeň, po náhlom prepustení doterajšieho trénera Luiza Felipeho Scolariho a vo štvrtok absolvoval s hráčmi prvý tréning. "Sú veľmi odhodlaní, no mám pocit, že tam chýba tímový duch. Ak dokážeme jednotlivých hráčov spojiť a vytvoríme tím, tak to bude prospešné pre všetkých, každý potom odovzdá na ihrisku viac. Na tomto musíme popracovať," vyhlásil šesťdesiatdvaročný kouč pre Chelsea TV.

Holanďan si zároveň ponechá svoju prácu pri ruskej reprezentácii. Sobotňajší zápas FA Cup proti Watfordu povedie ešte jeho asistent Ray Wilkins. Hiddink preberie mužstvo naplno až od pondelka a debutovať bude v ligovom dueli proti Aston Ville. O svojom stálom zotrvaní na Stamford Bridge však zatiaľ nehovorí pozitívne. "Čo sa má stať v máji je viacmenej jasné, pretože je ťažké mať dve zamestnania. Mám svoje povinnosti aj v Rusku," uviedol 62-ročný Hiddink. "Je to ťažké, pretože Premiership je nesmierne náročná. Teraz to môžem robiť, pretože do júna mám jeden alebo dva zápasy s národným tímom Ruska. Preto sme súhlasili. Teraz sa tomu môžem venovať naplno," uviedol ďalej holandský tréner.

Chelsea je momentálne na štvrtom mieste tabuľky s dvojbodovou stratou práve na Aston Villu. Na vedúci Manchester United stráca až sedem bodov, Hiddink je však optimistom. "Keď sa pozriete na minulosť tejto ligy, ale aj iných súťaží, veľa vecí sa môže udiať v samotnom závere," povedal Hiddink.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hiddink chce priniesť do Chelsea tímového ducha