Heninová pre zranenie prerušila prípravu na US Open

TASR|21. júl 2005 o 14:42

San Diego 21. júla (TASR) - Víťazka tohtoročného Roland Garros Justine Heninová-Hardennová prerušila prípravu na posledný grandslamový turnaj sezóny US ...

San Diego 21. júla (TASR) - Víťazka tohtoročného Roland Garros Justine Heninová-Hardennová prerušila prípravu na posledný grandslamový turnaj sezóny US Open. Odhlásila sa aj z budúcomesačných turnajov na tvrdom povrchu. Dôvodom je bolestivé zranenie Achillovej šľachy.

Súčasná svetová sedmička sa musí dať dokopy do 29. augusta, kedy sa US Open začína. Heninová mala dobrú formu na antuke, vyhrala tu štyri turnaje vrátane Roland Garros. Ale hráčke, ktorá sa väčšinu minulého roku trápilo so zraneniami, došli sily v prvom kole Wimbledonu, po prehre vyhlásila, že bude tri týždne oddychovať.

Pretrvávajúce zdravotné problémy má aj americká tenistka Serena Williamsová. Vo Wimbledone sa dostala do tretieho kola, v ktorom senzačne prehrala s krajankou Jill Craybasovou. Bývalá svetová jednotka sa odhlásila z turnaja v severnej Kalifornii, ktorý sa začína v pondelok, pre dlhodobé problémy s členkom.

Williamsová načas síce prestala trénovať, no profesionálne žila naplno. Čas využívala na svoje obchodné aktivity. V súčasnosti sa ešte necíti byť na návrat dostatočne pripravená. "Po Wimbledone som si dala krátku prestávku, aby som si všetko doliečila. Odporučili mi to aj moji doktori. Toto mi však nedovolilo venovať sa v dostatočnej miere tréningu a nie som plne pripravená hrať na najvyššej úrovni už na budúci týždeň," píše sa v jej vyhlásení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Heninová pre zranenie prerušila prípravu na US Open