Hej, Slovensko nie je oficiálnou hymnou majstrovstiev

Speváčka Kristína naspievala oficiálnu hymnu šampionátu.
Speváčka Kristína naspievala oficiálnu hymnu šampionátu. (Autor: TASR)
Oliver Rehák|17. mar 2011 o 18:00

Najskôr sa vzrušene debatovalo o maskotovi hokejových majstrovstiev sveta, teraz Slovensko žije ich hymnou.

BRATISLAVA. Začalo sa to na internete. Presnejšie, na Facebooku, kde sa objavil odkaz na stránku s názvom Exkluzívne! Hymna MS 2011. Kto označil, že sa mu páči, mohol si vypočuť pesničku Hej, Slovensko.

„Praskanie ľadu ti znamenie dá/ na našom Slovensku hokej sa hrá,“ rapuje v nej speváčka Kristína.

Text a prevedenie skladby Hej, Slovensko vyvolali vášnivé reakcie. Na Facebooku vznikla protestná petícia, ktorú zatiaľ podpísalo vyše 55-tisíc ľudí.

Kristínin skladateľ a manažér Martin Kavulič však tvrdí, že ide o inú skladbu: „Pravdou je, že som napísal oficiálnu hymnu k majstrovstvám, ale nie je to tá, ktorá koluje po internete.“

Vo štvrtok sa na webe objavila ďalšia verzia. Po technickej stránke znie profesionálnejšie a obsahuje anglický text s názvom Life Is A Game. Melodicky dosť pripomína vlaňajší hit speváčky Horehronie a už neobsahuje jej pokusy o rap.

Či ide o oficiálnu podobu hymny, organizátori odmietli prezradiť. Tú chcú totiž predstaviť v piatkovom vysielaní mediálneho partnera, ktorým je Fun rádio.

„Chcela by som upozorniť všetkých, že od verzií kolujúcich po internete sa dištancujeme. Oficiálnu hymnu predstavíme v piatok ráno,“ povedala riaditeľka pre komunikáciu organizačného výboru MS 2011 Michaela Grendelová.

Tá pre SME iba potvrdila, že na naspievanie hymny bola oslovená Kristína: „Je to jedna z najtalentovanejších mladých slovenských speváčok súčasnosti. Má za sebou prvý veľký rádiový hit Horehronie a podľa interných rádiových prieskumov poslucháči rádií veľmi pozitívne reagujú na jej tvorbu. Veríme, že hymna bude mať veľký úspech.“

Mediálnym partnerom hokejových majstrovstiev malo byť pôvodne rádio Expres. To už malo pripravenú vlastnú pesničku od hiphopovej skupiny A.M.O. s názvom Za náš tím. Keď organizátori nakoniec uprednostnili konkurenciu, Expres začal skladbu propagovať ako svoju „fanúšikovskú“ hymnu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hej, Slovensko nie je oficiálnou hymnou majstrovstiev