Harhovská desiatka priniesla účastnícky rekord

Najrýchlejší muži na trati. Zimmermann (číslo 1), Dubašák (číslo 63).
Najrýchlejší muži na trati. Zimmermann (číslo 1), Dubašák (číslo 63). (Autor: Oľga Šagatová)
Sportnet|23. aug 2017 o 00:00

Desaťkilometrovú trať pripravili organizátori na výbornú.

SPIŠSKÝ HRHOV. Vynikajúca organizácia, príjemná atmosféra, účastnícky rekord i napriek horúcemu počasiu – atribúty spojené s jubilejným piatym ročníkom behu Harhovská desiatka, ktorý sa konal predposlednú augustovú sobotu v obci Spišský Hrhov.

Usporiadatelia z víťaznej obce súťaže Dedina roka si na podujatí dali naozaj záležať.

Desaťkilometrovú trať pripravili na výbornú.

„Som rád, že na štart sa postavilo viac ako sto bežcov. Robíme to preto, aby tu ľudia hodili a zabehali si. Snažíme sa motivovať i občanov obce, lebo veľký problémom je dostať ľudí z domu. Verím, že v tejto tradícii budeme pokračovať. Veľmi nám v propagácii pomohli sociálne siete, pretože táto naša akcia bola na nich silne zdieľaná. Z roka na rok k nám prichádzajú kvalitnejší bežci, čo sa odráža na dosiahnutých časoch. Je radosť robiť nejakú akciu, pokiaľ ľudia prídu, majú z toho dobrý pocit a skonštatujú, že to bolo perfektné podujatie. Také akcie veľmi radi robíme,“ ochotne sa vyjadril starosta obce Vladimír Ledecký.

Súťaž mužov

Absolútne poradie bez rozdielu veku ako cez kopirák – prvé dve priečky presne rovnaké ako pred rokom.

Tri okruhy v okolí kaštieľa s množstvom zákrut, stúpaní a klesaní najlepšie sadli 32- ročnému Mariánovi Zimmermannovi z Kluknavy. Minuloročný bežecký objav Spiša a bežecký kráľ Tatier za rok 2016 nenechal nikoho na pochybách.

„Bežal som iba na umiestnenie, aby som zvládol na druhý deň ďalšiu desiatku – v Gelnici“, dodal spokojný víťaz po dobehnutí.

Kluknavčan, povolaním psychológ pracujúci v Gelnici dobehol s takmer minútovým náskokom pred dlhoročnou bežeckou stálicou, bývalým slovenským reprezentantom v atletike, dnes 40- ročným Popradčanom Jozefom Dubašákom.

Bronz v celkovom poradí bral Spišiak Tomáš Kamas.

Súťaž žien

I u žien bolo absolútne poradie na prvých dvoch priečkach presnou kópiou minuloročného.

20-ročná Timea Mihoková, Batizovčanka v drese novovzniknutého Bežeckého klubu Poprad sa súperkám vzdialila už po štarte.

Napriek úmornej horúčave bežala iba o tri sekundy pomalšie ako pred rokom.

Sympatická Timea sa po dobehnutí ochotne podelila o svoje dojmy a pocity.

„Beh v Hrhove sa mi páčil, organizácia bola na vysokej úrovni. Nezdalo sa mi, že som bežala moc rýchlo, lebo bolo veľmi horúco. Bežalo sa ťažko, slnko príliš pripekalo.“

Striebro v celkovom poradí brala doterajšia traťová rekordérka 43- ročná Erika Ondrijová z Vyšnej Šebastovej pri Prešove, zároveň víťazka kategórie veteránok od 40 rokov.

Po bronz v celkovom poradí si dobehla Sviťanka Danica Božová v drese Bežeckého klubu Poprad.

Víťazka Timea Mihoková na trati (číslo 46).
Víťazka Timea Mihoková na trati (číslo 46). (Autor: Oľga Šagatová)

Z výsledkov:

Medailisti v jednotlivých vekových kategóriách:

Muži do 39 rokov:

1. Marián Zimmermann – Kluknava – Pro body a ZRT Kluknava -35:49 07 min (celkový víťaz), 2. Vladimír Majerčák – Harichovce – 38:13 min (celkovo 4.), 3. Ján Filip Kotora – Kežmarok – 39:28 min (celkovo 6.)

Muži od 40 rokov:

1. Jozef Dubašák – AK Steeple Poprad – 36:44 min (celkovo 2.), 2. Tomáš Kamas – TJ Tatran Spišská Nová Ves – 37:40 min (celkovo 3.), 3. Štefan Sumerling – Fitnes Spišská Nová Ves – 38:39 min (celkovo 5.)

Muži od 50 do 59 rokov:

1. Anton Hudák – Falck Stará Ľubovňa – 40: 52 min, 2. Pavel Krasuľa – TJ Vysoké Tatry – 43:47 min, 3. Vladimír Veľký – Novoveská Huta – 44:10 min

Muži od 60 rokov:

1. Milan Hrušovský – STEZ Spišská Nová Ves – 44:21 min, 2. Zygmund Lyznicki – Poľsko – 45:18 min, 3. Ondrej Kozák – Spišská nová Ves – 49:48 min

Ženy do 39 rokov:

1. Timea Mihoková – Batizovčanka v drese BK Poprad – 42: 52 min (celková víťazka), 2. Lenka Baronová – Spišská Nová Ves – 50:13 min, 3. Lea Štirbanová – SOŠ Ekonomická SNV – 53:24 min

Ženy od 40 do 49 rokov:

1. Erika Ondrijová – MTC Vyšná Šebastová – 45:11 min (medzi ženami 2.), 2. Danica Božová – Bežecký klub Poprad / Svit – 49:08 min (medzi ženami 3.), 3. Tereza Vargová – Nature decor Košice – 49:50 min.

Muži do 39 rokov (na najvyššom stupni celkový víťaz Zimmermann).
Muži do 39 rokov (na najvyššom stupni celkový víťaz Zimmermann). (Autor: Danica Božová)
Ženy do 39 rokov (na najvyššom stupni celková víťazka Timea Mihoková).
Ženy do 39 rokov (na najvyššom stupni celková víťazka Timea Mihoková). (Autor: Danica Božová)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Harhovská desiatka priniesla účastnícky rekord