Hapal skončil v Mladé Boleslavi, nahradil ho Dušan Uhrin

SITA|4. máj 2009 o 15:12

Vedenie českého prvoligového futbalového klubu z Mladej Boleslavi sa v pondelok rozhodol pre zlé výsledky odvolať doterajšieho hlavného trénera Pavla Hapala.

MLADÁ BOLESLAV. Na jeho stoličku si zasadne Dušan Uhrin ml., ktorý sa do Mladej Boleslavi vracia po necelých dvoch rokoch. Informuje o tom český internetový portál www.iDnes.cz.

Český vicemajster zo sezóny 2005/06 mal výbornú jesennú časť aktuálneho ročníka, no odvetná časť je pre mužstvo zatiaľ pohromou. Na úvod jari prišli dve prehry, prvé víťazstvo dosiahla Mladá Boleslav až v piatom zápase v Kladne. Potom prišiel už len jeden triumf - proti Tepliciam. Následne prišiel kvalitný výkon proti majstrovskej Slavii, no Hapalovi zverenci neudržali náskok 3:1 a po konečnej remíze 3:3 vedenie klubu kritizovalo hlavného kouča.

Pohár trpezlivosti napokon pretiekol po víkendovej domácej prehre s Libercom. "So Slovanom to bola herná aj výsledková katastrofa. Zavŕšil sa tým zostup mužstva z pohárových priečok. S pánom Uhrinom sme sa rýchlo dohodli na podmienkach," povedal generálny riaditeľ klubu Jaromír Šeterle.

Pavel Hapal je jedenástym odvolaným trénerom v aktuálnej sezóne Gambrinus ligy. Tým desiatym sa v pondelok ráno niekoľko hodín pred ním stal příbramský Massimo Morales.

Dušan Uhrin ml. odišiel z Ml. Boleslavi v lete 2007 do rumunského Temešváru. Po nezhodách s majiteľmi musel na jeseň minulého roka odísť, od začiatku roku 2009 pôsobil v konkurenčnom Kluži. Oficiálne bol vo funkcii poradcu, neoficiálne robil hlavného trénera. Pre zlé výsledky však bol odvolaný.

Nachádzate sa tu:
Domov