Hantuchová: Užijem si to

Daniela Hantuchová s víťaznou trofejou turnaja v Linzi.
Daniela Hantuchová s víťaznou trofejou turnaja v Linzi. (Autor: SITA/AP)
Prokop Slováček|29. okt 2007 o 00:00

„Účasť na Turnaji majsteriek je mojím splneným snom, zúročenie celoročnej driny.“

BRATISLAVA. Pred turnajom v Linzi boli kalkulácie jasné. Ak si chce Daniela Hantuchová zachovať šancu zahrať si na novembrovom Turnaji majsteriek v Madride pre najlepších osem hráčok sezóny, musí sa dostať riadne ďaleko.

Voľný žreb v prvom kole jej dal možnosť vystrábiť sa z pre­chladnutia, potom už prežívala týždeň podľa ideálneho scenára.

Najťažšie chvíle prišli azda v semifinále. S Češkou Vaidišovou prehrávala v treťom sete 1:4, potom odvrátila mečbal, a v tajbrejku bola úspešnejšia a postúpila do finále. „Musela som tvrdo bojovať o každučký bod, ale vyplatilo sa,“ citovala agentúra SITA Danielu Hantuchovú.

„Počas tretieho setu som v podstate ani nevedela, aké je skóre. Snažila som sa koncentrovať na jednotlivé výmeny. Prvý set patril súperke, druhý bol môj. Myslím si, že sme sa najprv jedna a potom druhá až priveľmi snažili ísť víťazstvu oproti.“

Pred finále proti Patty Schnyderovej bolo jasné, že ak Hantuchová vyhrá, postúpi na Turnaj majsteriek, po prehre by bola prvou náhradníčkou. Zápas nezačala dobre, prehrávala 2:4, potom však vyhrala štyri gemy za sebou a aj prvý set (6:4).

V druhom prelomila dve podania Švajčiarky a bolo rozhodnuté (6:2).

Pre Hantuchovú je titul z Linzu druhým turnajovým víťazstvom v sezóne, prvé získala v marci v Indian Wells.

Má za sebou vyrovnanú sezónu, štyrikrát sa dostala do finále turnajov WTA, päťkrát do semifinále. Spravodlivo získala poslednú miestenku na Turnaj majsteriek do Madridu.

„Splnil sa mi sen, je to bonus za celoročnú drinu, ktorú som konečne zúročila. Budem si užívať každý zápas a už sa neviem dočkať,“ reagovala po zápase pre agentúru Reuters.

„Počas týždňa v Linzi som toho veľa nenaspala. Ale mentálne som na tom oveľa lepšie ako v posledných sezónach, preto som to zvládla. O to je úspech sladší.“

Patty Schnyderová po finále ocenila najmä porciu víťazných úderov, ktoré jej slovenská súperka nasádzala. Bolo ich 28. „Zahrala mnoho čistých víťazných loptičiek. Hrala výborne. Nedala mi vôbec šancu vrátiť sa do hry o víťazstvo v žiadnej fáze zápasu.“

Hantuchovej víťazstvá v Linzi

1. kolo: voľný žreb

Osemfinále: Gisela Dulková (Arg.) 6:3, 6:1.

Štvrťfinále: Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:4, 1:6, 6:3.

Semifinále: Nicole Vaidišová (5-ČR) 2:6, 6:2, 7:6 (3).

Finále: Patty Schnyderová (6-Švajč.) 6:4, 6:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová: Užijem si to