Hantuchová je medzi majsterkami

Prokop Slováček|29. okt 2007 o 00:00

Slovenská tenistka bude hrať na záverečnom turnaji pre najlepšie hráčky sezóny po druhý raz. Premiéru mala v roku 2002.

BRATISLAVA. Tenis vie byť nevyspytateľný. Ešte pre desiatimi dňami prehrala Daniela Hantuchová v Zürichu v 2. kole s kvalifikantkou Agnieszkou Radwanskou a cítila sa veľmi unavená. A to bojovala o dôležité body, vďaka ktorým by sa prebojovala na záverečný Turnaj majsteriek v Madride (6. - 11. novembra). "Pre prechladnutie som medzi výmenami ledva chytala dych. Už niekoľko dní ma trápi choroba. Naozaj toho vo mne nebolo viac," povedala po prekvapujúcej prehre.

Stačilo pár dní a všetko sa otočilo. Naša tenistka využila predposlednú šancu, aby si vybojovala miestenku na podujatie pre najlepších osem hráčok sezóny. A to dokonale. Inak by musela ešte pokúšať šťastie v kanadskom Quebecu.

Po tom, čo v sobotu na turnaji v rakúskom Linzi zvíťazila v semifinále nad Češkou Vaidišovou, boli v hre dve alternatívy. Ak by vo finále so Švajčiarkou Schnyderovou prehrala, do Madridu by cestovala, ale iba ako prvá náhradníčka z deviateho miesta. Musela by si počkať na odstúpenie niekoho z prvej rebríčkovej osmičky.

Neistota a čakanie sa konať nebudú, realitou je druhá alternatíva. Daniela Hantuchová zvíťazila 6:4, 6:2 a bodový zisk za druhý tohtoročný titul (predtým v marci v Indian Wells) jej stačil na miestenku do Madridu. S Ruskou Šarapovovou majú síce na ôsmom mieste rovnaký počet bodov, ale v prospech slovenskej hráčky hovorí väčší počet odohraných turnajov v tomto roku. Také sú pravidlá ženskej tenisovej asociácie.

Hantuchová na Turnaji majsteriek už raz štartovala. V roku 2002, keď prežívala svoju najlepšiu sezónu. Po nej sa v januári 2003 dostala na 5. miesto svetového rebríčka, zatiaľ najvyššie v kariére. V Los Angeles vtedy naposledy hralo 16 tenistiek klasickým systémom k. o. a Hantuchová prehrala v prvom kole s Magdalénou Malejevovou. Od roku 2003 hrá už len osem hráčok rozdelených do dvoch skupín, takže každá z hráčok si zahrá minimálne tri zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je medzi majsterkami