Hamšík: Nesmieme sa nechať uniesť

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: SITA/AP)
Ladislav Harsányi|28. sep 2011 o 15:55

Ako prvý rozjasal štadión Sao Paolo. Marek Hamšík svojím premiérovým gólom v Lige majstrov zavelil k víťazstvu Neapola v zápase s Villarrealom (2:0).

BRATISLAVA. Nechal si padnúť centrovanú loptu od Lavezziho a poriadne sa do nej oprel ľavačkou. Nekompromisne smerovala do bránky Villarrealu. Zásluhou Mareka Hamšíka si fanúšikovia Nea〜pola mohli na domácom štadióne po 21 rokoch zakričať v Lige majstrov gól.

„V prvom momente som nevedel, či si loptu prebrať na prsia, alebo ju nechať padnúť a potom vystreliť. Našťastie, vybral som si tú správnu možnosť,“ opísal Marek Hamšík streleckú premiéru v Lige majstrov na svojej internetovej stránke.

Rozbehol sa za fanúšikmi

Len čo sa rozvlnila sieť, stredopoliar s číslom sedemnásť sa rozbehol k fanúšikom až k tribúne, so zdvihnutou pravačkou zovretou v päsť a frenetickou radosťou oslavoval vedúci gól Neapola.

„Chcel som si tú nádhernú chvíľu užiť s našimi fanúšikmi. Tí boli v utorok večer opäť fantastickí. Vytvorili parádnu atmosféru, víťazstvo patrí im,“ vytešoval sa spolu s tifosi.

V posledných dvadsiatich minútach hráči Neapola nevládali. „Keby som mohol, tak by som piatich­šiestich vy〜striedal. Boli úplne zničení. Hráči vydali toľko energie a nemáme veľa skúseností z tejto súťaže. Pochopili však, že kolektív stojí nad individualitami, a preto som na nich hrdý,“ vravel tréner Nea〜pola Walter Mazzarri.

Neapolu a Hamšíkovi to v Lige majstrov zatiaľ svedčí. Už v prvom zápase na trávniku Manchestru City (1:1) slovenský futbalista skvele rozdával prihrávky a sám sa dostal do šancí. Čosi podobné zopakoval aj proti Villarrealu, navyše s gólovým bonusom. Liga majstrov je pre klub v tejto sezóne prioritou, kladú ju nad domácu súťaž.

„Sme veľmi silní, ale touto výhrou sa nesmieme nechať uniesť. Zatiaľ sme ešte nič neurobili a sú pred nami ďalšie štyri zápasy,“ varoval Hamšík v rozhovore pre Sky Sports Italia bezprostredne po dueli s Villarrealom. Skupina, v ktorej sa Neapol ocitol, dostala prívlastok „skupina smrti“.

Už v budúcom kole čaká Neapol mníchovský Bayern, ktorý ničí svojich súperov na domácej i medzinárodnej scéne.

Ani hviezdami nabitý Manchester City nedokázal zastaviť bavorský futbalový valec a ešte mohol byť rád, že z Mníchova odišiel s prijateľnou prehrou 0:2.

Bez gólu už 928 minút

Desať súťažných zápasov, desať víťazstiev v rade bez inkasovaného gólu. V bránke s Manuelom Neuerom nedostal Bayern gól už 928 minút. Takouto nevídanou štatistikou sa môže pochváliť tím Juppa Heynckesa v novej sezóne. Mníchovčania si tak môžu vo futbalovom ošiali vychutnávať Oktoberfest.

Bavori nedovolili Manchestru City absolútne nič. Vynikali najmä dvaja hráči – dvojgólový Mario Gomez a v životnej forme hrajúci Franck Ribéry, ktorý servíroval výborné prihrávky.

V čom tkvie tajomstvo mníchovského rozletu? „Rozdiel oproti minulej sezóne je napríklad ten, že Ribéry behá aj spredu dozadu,“ citoval kapitána mužstva Philippa Lahma server sport1. de. Pripomenul však, že „V Lige majstrov sú ešte FC Barcelona, Real Madrid a Manchester City, ktoré musíme tiež zdolať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hamšík: Nesmieme sa nechať uniesť